Pentagón varoval WikiLeaks pred ďalším zverejnením dokumentov

NETKY.SK • 13 August 2010, 12:20 • 2 min
Pentagón varoval WikiLeaks pred ďalším zverejnením dokumentov

Pentagón varoval WikiLeaks pred ďalším zverejnením dokumentov

slovakia

left justify in out

img

Americké ministerstvo obrany varovalo internetový portál WikiLeaks pred ďalším zverejnením dokumentov o vojne v Afganistane, informovala dnes tlačová agentúra DPA.
      Hovorca Pentagónu Geoff Morell nazval zverejnenie dokumentov nezodpovednosťou a chybou, ktorá už ohrozila množstvo ľudí. Webová stránka WikiLeaks koncom júla zverejnila vyše 76.000 tajných dokumentov.
      Jediným zodpovedným správaním by podľa Morella bolo, "odstrániť z ich webovej stránky všetky ukradnuté dokumenty a všetok tajný materiál vymazať".
      Šéf webovej stránky Julian Assange vo štvrtok prostredníctvom videa oznámil, že napriek tomu chcú zverejniť ďalších 15.000 dokumentov. Spracovali z nich asi polovicu. Termín zverejnenia neuviedol.
      Pentagón začal vyšetrovanie úniku informácií. Už minulý týždeň požiadal, aby mu prevádzkovatelia portálu okamžite odovzdali zvýšené nezverejnené dokumenty a odstránili z internetu už sprístupnené materiály.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies