Pentagón uskutoční previerku bezpečnosti amerických základní po celom svete

NETKY.SK • 18 September 2013, 21:36 • 2 min
Pentagón uskutoční previerku bezpečnosti amerických základní po celom svete

WASHINGTON - Pentagón uskutoční previerku bezpečnostných procedúr na všetkých amerických vojenských základniach po celom svete. Oznámil to dnes minister obrany USA Chuck Hagel v reakcii na pondelkovú streľbu na základni námorníctva vo Washingtone, pri ktorej zahynulo 13 ľudí.

slovakia

left justify in out

"Urobíme všetko, čo bude možné, aby sa už takáto udalosť neopakovala," povedal novinárom Hagel, pričom prisľúbil napravenie akýchkoľvek odhalených nedostatkov. Avizovaná bezpečnostná previerka by mala zahŕňať aj prehodnotenie procedúr, ktoré umožňujú civilným osobám vstup do armádnych zariadení. 

Aaron Alexis, 34-ročný zamestnanec dodávateľskej spoločnosti, zastrelil v pondelok v areáli námorných síl Washington Navy Yard 12 ľudí. Nakoniec zahynul v prestrelke s policajtmi. Jeho matka Cathleen Alexisová sa dnes za čin svojho syna verejne ospravedlnila. Zdôraznila, že vôbec nevie, prečo to urobil a zrejme sa to už nikdy nedozvie. 

"Jeho skutky budú mať nesmierny a trvalý dopad na rodiny obetí... Aaron je teraz tam, kde už nemôže nikomu ublížiť," uviedla Alexisová vo vyhlásení, ktoré prečítala pre americké médiá. Odmietla pritom predstúpiť pred kameru a odpovedať na otázky novinárov. Svoje vystúpenie uzavrela konštatovaním, že má "zlomené srdce".

Podľa zistení vyšetrovateľov Alexis trpel vážnymi psychickými problémami, vrátane paranoje, hlasových halucinácií a poruchy spánku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies