Pentagón si chce prenajať priestory v Trumpovej veži v New Yorku

NETKY.SK • 8 Február 2017, 11:43 • 2 min
Pentagón si chce prenajať priestory v Trumpovej veži v New Yorku

WASHINGTON - Ministerstvo obrany USA si chce prenajať priestory v newyorskom mrakodrape prezidenta Donalda Trumpa, informovala dnes televízia Fox News.

slovakia

left justify in out

Záujem o prenájom priestorov v 58-poschodovom vežiaku Trump Tower v centre Manhattanu už v utorok avizoval hovorca Pentagónu James Brindle. Podľa jeho slov by v nich mali umiestniť "personál a vybavenie" za účelom podpory prezidenta USA priamo v jeho newyorskej rezidencii.

 

Brindle zdôraznil, že by nemalo ísť o veľké priestory. V komplexe Trump Tower už pôsobí tím Tajnej služby Spojených štátov (USSS), ktorá chráni amerického prezidenta a jeho rodinu.

 

Donald Trump sa po januárovom uvedení do prezidentského úradu presídlil do washingtonského Bieleho domu. V budove Trump Tower však stále býva jeho manželka Melania so synom Barronom.

 

Informácia o zamýšľanom prenájme podľa nej vyvoláva otázky etického charakteru. "Nikdy som nepočul o prezidentovi, ktorý by účtoval nájomné ministerstvu obrany alebo inej vládnej inštitúcií," povedal pre denník Washington Post Richard Painter, bývalý poradca prezidenta Georgea W. Busha.

 

Prenájom celého poschodia v Trump Toweri môže podľa neoficiálnych informácií stáť až 1,5 milióna dolárov ročne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies