Pentagon sa priznal k zabitiu civilistov v Kábule

NETKY.SK • 18 September 2021, 07:58 • 2 min
Pentagon sa priznal k zabitiu civilistov v Kábule

WASHINGTON - Útok sa stal 29. augusta. Zomrelo počas neho 10 civilistov, vrátane 7 detí.

slovakia

left justify in out

Americký minister obrany Lloyd Austin sa v piatok ospravedlnil za augustový útok bezpilotného lietadla v afganskom hlavnom meste počas sťahovania amerických vojakov z krajiny. Incident si vyžiadal 10 mŕtvych civilistov, vrátane 7 detí. Informáciu priniesla agentúra AFP. "Vyjadrujem úprimnú sústrasť rodinným príslušníkom tých, ktorí boli zabití. Ospravedlňujeme sa a pokúsime sa poučiť z tejto strašnej chyby“.

 

Útok označil pred novinármi za chybu tiež americký generál Kenneth McKenzie. Podľa neho je veľmi nepravdepodobné, že auto alebo mŕtvi patrili k teroristom z Islamskému štátu alebo priamo ohrozovali amerických vojakov, ktorí v tom čase ešte boli na kábulskom letisku.

 

Prečítajte si tiež: Rusko otestovalo novú raketu. USA z nej majú obavy!

 

Pentagon tak ustúpil od svojej pôvodnej obhajoby útoku z 29. augusta. Podľa nej chceli Američania zasiahnuť auto s ľuďmi, ktorí sa chystali zaútočiť na letisko, kde vrcholila evakuácia cudzincov a domácich spojencov zahraničných misií.

 

Iba niekoľko dní predtým zomrelo pri masívnom útoku pri letisku, ku ktorému sa prihlásil Islamský štát, najmenej 170 miestnych ľudí a 13 príslušníkov a príslušníčok amerických ozbrojených síl.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies