Pentagón: Afganský vojak zastrelil troch Američanov a jedného zranil

NETKY.SK • 11 Jún 2017, 10:07 • 2 min
Pentagón: Afganský vojak zastrelil troch Američanov a jedného zranil

WASHINGTON/KÁBUL - Traja americkí vojaci zahynuli a jeden utrpel zranenia v sobotu na východe Afganistanu, keď na nich spustil paľbu príslušník afganskej armády.

slovakia

left justify in out

Informovalo o tom v noci nadnes americké ministerstvo obrany.

 

Afganské úrady predtým oznámili, že pri streľbe zahynuli dvaja americkí vojaci a dvaja boli zranení.

 

"Vyšetrovanie incidentu prebieha. Ďalšie informácie zverejníme, keď to bude primerané," dodal Pentagón v krátkom vyhlásení, z ktorého citovala agentúra DPA.

 

K útoku na juhu provincie Nangarhár sa prihlásilo radikálne hnutie Taliban, informovala agentúra AP. V uvedenej východoafganskej provincii prebiehajú spoločné operácie afganskej armády a amerických špeciálnych jednotiek zamerané voči militantom z Talibanu a takzvaného Islamského štátu.

 

Počas streľby prišiel o život aj samotný páchateľ. Podľa hovorcu Talibanu Zabiulláha Mudžáhida išlo o stúpenca tohto hnutia, ktorý sa infiltroval do afganskej armády len preto, aby mohol podnikať útoky na zahraničných vojakov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies