Penta skupuje nemocnice: Na strednom Slovensku získala tri

NETKY.SK • 2 December 2013, 10:37 • 2 min
Penta skupuje nemocnice: Na strednom Slovensku získala tri

BRATISLAVA - Investičná skupina Penta rozširuje svoju sieť regionálnych nemocníc o ďalšie tri zdravotnícke zariadenia. Penta dnes oznámila dohodu s vlastníkmi súkromnej spoločnosti Nemocnice a polikliniky.

slovakia

left justify in out

Do jej portfólia tak prejdú nemocnice v Rimavskej Sobote, Banskej Štiavnici a Žiari nad Hronom. Nemocnice bude spravovať prostredníctvom siete Svet zdravia, ktorá v súčasnosti riadi osem regionálnych nemocníc.

"Naším cieľom je vybudovať sieť regionálnych nemocníc, ktoré prinesú dostupnú a kvalitnejšiu zdravotnú starostlivosť. Tri nové nemocnice nám umožnia tento náš zámer začať realizovať aj v stredoslovenskom regióne," povedal Eduard Maták, partner investičnej skupiny Penta. Transakcia podlieha súhlasu Protimonopolného úradu SR. Cenu, ktorú skupina za nemocnice zaplatí, zverejniť neplánuje.

Spomínané tri nemocnice poskytujú zdravotnú starostlivosť pre vyše 160.000 ľudí. V roku 2012 dosiahli tržby na úrovni 25,5 milióna eur a hospodárili s kladným hospodárskym výsledkom. Zamestnávajú 1106 pracovníkov. Penta avizovala, že kroky ktoré by mali významný vplyv na zamestnanosť, nechystá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies