Penta vyhrala súd so štátom, dostane milióny!

NETKY.SK • 21 Január 2014, 09:05 • 2 min
Penta vyhrala súd so štátom, dostane milióny!

BRATISLAVA - Finančná skupina Penta ako majiteľ bratislavskej paroplynovej elektrárne vyhrala podľa denníka PRAVDA súd so štátnou Bratislavskou teplárenskou za tri milióny eur.

slovakia

left justify in out

Ide o jeden zo sporov, v ktorom paroplyn žiada odškodnenie za to, že tepláreň odobrala menej tepla, ako sa stanovilo v zmluvách ešte z čias Mečiarovej a prvej Dzurindovej vlády. Tepláreň v roku 2012 prehrala aj druhý spor v danej kauze, v ktorom môže prísť o ďalších vyše deväť miliónov eur. Štátna spoločnosť sa odvolala a rozhodne zrejme Najvyšší súd. V roku 2004, keď Penta paroplyn počas druhého Dzurindovho kabinetu kupovala, sa mali dlhodobé a pre štát nevýhodné zmluvy na odber tepla upraviť.

Nestalo sa tak a teraz hrozí, že ak tepláreň súdy prehrá, na odškodnenie sa buď zložia všetci daňoví poplatníci, alebo by to firmu položilo. Potom by sa Penta mohla dostať cez konkurz nepriamou privatizáciou k majetku teplárne. To však Penta odmieta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies