Penta vyberá poplatky u lekárov aj naďalej, majú na to trik

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 10:00 • 2 min
Penta vyberá poplatky u lekárov aj naďalej, majú na to trik

BRATISLAVA - Polikliniky ProCare, ktoré patria pod skupinu Penta, prišli podľa denníka DENNÍK N na to, ako vyberať od pacientov poplatok za prednostné vyšetrenie aj napriek jeho zrušeniu poslancami Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR).

slovakia

left justify in out

Ak chce ísť pacient do niektorých polikliník ProCare, neplatí priamo im, ale poplatky zaplatí spoločnosti MyCare. Tá má na starosti manažovanie pacientov. MyCare zabezpečuje služby pre štyri polikliniky ProCare - dve v Bratislave a po jednej v Nitre a Košiciach.

 

Sieť polikliník ProCare však tvrdí, že vytvorením spoločnosti, ktorá má vyberať poplatky, nereagovali na zmeny v zákone o poplatkoch. "Nová regulácia poplatkov nebola dôvodom na zmenu produktu. ProCare neviaže svoje strategické rozhodnutia na čiastkové zmeny zákonov," povedal pre denník šéf ProCare Viktor Főldes.

 

Vytvorenie spoločnosti MyCare odôvodnil potrebou kvalitnejšieho, efektívnejšieho a prehľadnejšieho manažmentu aktivít. To, aký je vzťah medzi firmami a ako smerujú peniaze od MyCare do ProCare, Főldes neodpovedal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies