Penta vstupuje na český mediálny trh: Získala vydavateľstvo Vltava-Labe-Press

NETKY.SK • 12 August 2015, 10:26 • 2 min
Penta vstupuje na český mediálny trh: Získala vydavateľstvo Vltava-Labe-Press

BRATISLAVA - Investičná skupina Penta podpísala v stredu kúpno-predajnú zmluvu s nemeckým koncernom Verlagsgruppe Passau, vďaka ktorej získava 100 % akcií emitovaných firmou Vltava-Labe-Press, a.s. Tá vydáva Deníky VLP a prevádzkuje tlačiarne Novotisk. Informovala o tom skupina.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej priblížila Penta, súčasťou akvizície je aj 51-percentný podiel vo firme Astrosat Média, s.r.o., ktorú reprezentujú časopisy Květy, Vlasta, Story, TV magazín a National Geographic Česko, ďalej 70-percentný podiel v spoločnosti Česká distribuční, a.s., minoritný podiel 35 % v PNS, a.s. a tiež 30-percentný podiel v spoločnosti AdActive, s.r.o. "Deníky a ostatné aktíva VLP sú pre nás zaujímavou a dlhodobou investičnou príležitosťou, obzvlášť pre obchodné synergie s našimi firmami, ktoré sú orientované na koncového zákazníka. Samotnému vydavateľstvu chceme zaistiť finančnú stabilitu a rozvoj, ktorý bude v súlade so súčasnými modernými trendmi. Jasnou prioritou je tiež ďalšie posilňovanie významu Deníkov VLP v regiónoch," uviedol investičný riaditeľ Penta Investments Zdeněk Kubát.


"Verlagsgruppe Passau vybudovala v Českej republike v posledných dvoch dekádach jednu z najvýznamnejších mediálnych spoločností. Rozhodnutie predať ju sme prijali zo strategických dôvodov," vysvetlila Simone Tucci-Diekmann, generálna riaditeľka a akcionárka Verlagsgruppe Passau, zodpovedná za aktivity spoločnosti v Nemecku a v ČR. Podľa jej slov transakcia umožní viac sa sústrediť na nemecký trh, kde chce pokračovať v ďalšom raste.


Transakcia medzi spoločnosťami Penta Investments a Verlagsgruppe Passau nadobudne účinnosť po súhlase českého protimonopolného úradu, Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.


Penta je stredoeurópska investičná skupina, ktorá bola založená v roku 1994. Pôsobí hlavne v zdravotníctve, finančných službách, výrobe, maloobchode a v realitnom developmente. Spravuje jediný fond svojich partnerov, akcionárov spoločnosti. Jej portfóliové spoločnosti zamestnávajú viac ako tridsaťpäť tisíc ľudí a v roku 2014 dosiahla hodnota aktív skupiny 6,7 miliardy eur. Penta pôsobí vo viac ako desiatich krajinách Európy a má svoje zastúpenie v Prahe, Bratislave, Varšave a Mníchove.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona