Penta vstupuje do Petit Pressu, vedenie denníka Sme odchádza

NETKY.SK • 14 Október 2014, 19:22 • 2 min
Penta vstupuje do Petit Pressu, vedenie denníka Sme odchádza

BRATISLAVA - Polovičným vlastníkom vo vydavateľstve Petit Press sa definitívne stane spoločnosť Namav, ktorá je dcérskou firmou tlačovej agentúry Sita.

slovakia

left justify in out

Za celou finančnou transakciou by podľa mediálnych vyjadrení mala byť finančná skupina Penta. Informáciu priniesli portály Stratégie.sk, Mediálne.trend.sk a blog novinárky Mirky Kernovej O médiách.com.

 

Svoj 50-percentný podiel v Petit Presse predala nemecká spoločnosť Rheinisch-Bergische Verlagsgesellschaft. Druhá polovica by mala ostať u pôvodného majiteľa - v rukách Prvej slovenskej investičnej skupiny (PSIS) Petra Vajdu.

 

Zmena vlastníckych pomerov prinesie zmenu v denníku Sme, ktorý vydavateľstvo vydáva. Šéfredaktor denníka Matúš Kostolný a jeho štyria zástupcovia na internete oznámili, že v denníku končia a zakladajú nový nezávislý denník.

 

Nemecký spoluvlastník Petit Pressu sa so Sitou a finančnou skupinou Penta dohodol už koncom augusta. Odvtedy plynula 30-dňová lehota, počas ktorej sa druhý akcionár mohol rozhodnúť, či ponuku dorovná. Táto lehota uplynula 9. októbra, pričom PSIS si podľa informácie Mediálne.trend.sk chcela uplatniť iba menší podiel do 10 percent. Nemci na návrh zrejme nereagovali a postupujú podľa zmluvy uzatvorenej s dcérskou spoločnosťou Sity a finančnou skupinou Penta v pozadí.

 

Matúš Kostolný, šéfredaktor SME, Tomáš Bella, zástupca šéfredaktora SME, Konštantín Čikovský, zástupca šéfredaktora SME, Lukáš Fila, zástupca šéfredaktora SME a Juraj Javorský, zástupca šéfredaktora SME napísali prečo zo SME odchádzajú. Dôvody si môžete prečítať TU!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies