Penta vraj chce za Dôveru minimálne 400 mil. eur

NETKY.SK • 9 Máj 2013, 10:13 • 2 min
Penta vraj chce za Dôveru minimálne 400 mil. eur

BRATISLAVA - Investičná skupina Penta podľa denníka Hospodárske noviny (HN) mení postoj k odpredaju zdravotnej poisťovne Dôvera. Denník o tom informuje vo svojom štvrtkovom vydaní na titulnej stránke.

slovakia

left justify in out

Podľa HN, ktoré vychádzajú z dobre informovaného zdroja z prostredia spoločnosti, slovenská vláda, ktorá zavádza jednu štátnu zdravotnú poisťovňu by mohla Dôveru dostať za 400 až 450 mil. eur. "V žiadnom prípade sa nebudem vyjadrovať k vysnívaným sumám niekoho. Toto má byť predmetom znaleckých posudkov, uviedol pre denník minister financií Peter Kažimír.

To, či je suma Penty za Dôveru adekvátna, nechcel komentovať pre HN ani analytik INEKO Dušan Zachar, uviedol len to, že za 400 mil. eur by sa mohlo postaviť 13 nových nemocníc. Partner Penty Eduard Maták sa denníku k spomínanej predajnej cene Dôvery nechcel vyjadriť. "Vzhľadom na citlivosť informácií to nebudem komentovať,“ povedal pre HN Maták. 

Ako noviny ďalej informujú Achmea, vlastník druhej súkromnej zdravotnej poisťovne Union, s Pentou o spoločnom postupe proti plánom slovenskej vlády nerokuje. Achmea vraj nemá cenu, za ktorú by bola ochotná sa zo slovenského trhu stiahnuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona