Penta v prvej etape projektu Bory Home postaví 340 bytov

NETKY.SK • 26 Marec 2015, 10:35 • 2 min
Penta v prvej etape projektu Bory Home postaví 340 bytov

BRATISLAVA – Vo vznikajúcej štvrti Bory medzi bratislavskými mestskými časťami Lamač a Devínska Nová Ves vyrastú onedlho nové byty. Investičná skupina Penta tam plánuje v prvej fáze projektu Bory Home, ktorý sa rozprestiera na území s rozlohou zhruba 33.000 štvorcových metrov (m2), postaviť asi 340 bytov.

slovakia

left justify in out

Ako TASR informoval hovorca Penty Gabriel Tóth, byty sú momentálne v štádiu projektovania. Do dvoch mesiacov mieni skupina požiadať o záväzné stanovisko mesta a predložiť zámer na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA). "Začiatok výstavby je plánovaný na rok 2016, konkrétny termín je závislý od získania potrebných povolení," priblížil Tóth.

 

V prvej etape chce developér postaviť približne 340 bytov v kategóriách od jednoizbových až po štvorizbové. Tie sa budú nachádzať v 10 bytových domoch s piatimi podlažiami. Celková obytná plocha bytov bude 18.200 m2. Po dokončení úvodnej fázy projektu si tak v Bory Home nájde domov približne 1000 až 1500 ľudí.

 

Investor počíta s vytvorením 450 parkovacích miest a základnou občianskou vybavenosťou vrátane materskej školy. Dopravná infraštruktúra je už v súčasnosti kompletne vybudovaná, pričom jej súčasťou je aj napojenie na diaľnicu D2.

 

Penta má záujem na uvedenom území postupne vystavať novú mestskú štvrť. Aktuálne sa tam už nachádza nákupno-zábavné centrum Bory Mall a viacero veľkých obchodných prevádzok. V apríli v tejto lokalite otvorí svoj prvý obchod na Slovensku aj predajca športových potrieb Decathlon.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona