Penta sa stala 100-% vlastníkom poľskej spoločnosti Iglokrak Group

NETKY.SK • 12 Júl 2010, 12:23 • 2 min
Penta sa stala 100-% vlastníkom poľskej spoločnosti Iglokrak Group

Penta sa stala 100-% vlastníkom poľskej spoločnosti Iglokrak Group

slovakia

left justify in out

Investičná skupina Penta úspešne uzatvorila akvizíciu spoločnosti Iglokrak Group, keď získala v spoločnosti 100-% podiel. Akvizíciu potravinárskej firmy už schválil poľský protimonopolný úrad. Hodnota transakcie nebola zverejnená.
      "Naším cieľom je skonsolidovať a reštrukturalizovať trh mrazených potravín a distribúcie v rámci sektora HoReCa v Poľsku. Ide o veľmi perspektívny trh, keďže podiel mrazených potravín na celkových výdavkoch za potraviny v Poľsku dosahuje v súčasnosti len 2,3 %. Európsky priemer je pritom až vo výške 4,4 %. Vzhľadom na to, že Iglokrak tvorí až 9 samostatných organizačných jednotiek, vidíme tiež priestor na optimalizáciu a zjednotenie biznis procesov vo vnútri spoločnosti," povedal investičný riaditeľ Penty Rafal Sosna. Penta už vypracovala rozvojový plán pre všetky organizačné jednotky Iglokraku tak, aby bol čo najústretovejší voči obchodným partnerom.
      "Vítame, že sa Penta stáva investorom v Iglokraku. Máme rovnakú víziu rozvoja trhu. Nový finančne silný a skúsený akcionár je pre nás dobrou správou," povedal člen predstavenstva Iglokraku Kazimierz Wozniak.
      Iglokrak je v Poľsku lídrom v segmente výroby a distribúcie mrazených potravín a zmrzliny a zároveň jej najväčším distribútorom v južnom Poľsku. Spoločnosť pozostáva zo 7 distribučných a 2 výrobných organizačných jednotiek. Svoj tovar dodáva do 14.000 predajných miest v Poľsku. Iglokrak Group dosiahol v roku 2009 tržby 330 miliónov PLN (81,08 milióna eur).
      Penta je stredoeurópska investičná skupina, ktorá pôsobí v sektoroch private equity a v realitnom developmente. Jej portfóliové spoločnosti zamestnávajú viac než 25.000 pracovníkov a konsolidované tržby skupiny dosiahli v roku 2008 sumu 1,9 miliardy eur. Penta investuje predovšetkým do oblasti energetiky, retailu, zdravotníctva, leteckej výroby, strojárstva, privátneho bankovníctva, telekomunikácií a zábavného priemyslu. Pôsobí vo viac než 10 krajinách Európy a má svoje zastúpenia v Prahe, Bratislave, Varšave, Limassole a Amsterdame.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona