Penta predáva PSIS päťpercentný podiel na základnom imaní v spoločnosti Petit Press

NETKY.SK • 21 August 2017, 14:00 • 2 min
Penta predáva PSIS päťpercentný podiel na základnom imaní v spoločnosti Petit Press

BRATISLAVA - Prvá slovenská investičná skupina (PSIS) a Penta uzatvorili novú dohodu o usporiadaní akcionárskych vzťahov vo vydavateľstve Petit Press. Ako informuje portál denníka Sme, podľa tejto dohody Penta predáva PSIS päťpercentný podiel na základnom imaní v spoločnosti Petit Press, a.s.

slovakia

left justify in out

PSIS sa tak stáva 60-percentným akcionárom v Petit Presse a Pente ostáva 40-percentný podiel v spoločnosti. "Na uvedený päťpercentný podiel sa nevzťahuje právo spätného odkúpenia akcií, tzv. call opcie zo strany Penty. Akcionári tak potvrdzujú akcionársku dohodu spred troch rokov, v preambule ktorej stojí, že manažérsku kontrolu nad spoločnosťou Petit Press vykonáva PSIS a Penta zastáva rolu minoritného akcionára," uviedol portál Sme.sk.

Petit Press zároveň predáva divíziu Új Szó a Vasárnap spoločnosti News and Media Holding, a.s. (NMH). Obidve transakcie budú podľa Sme.sk ukončené najneskôr do konca roka 2017, pričom zmluvné strany sa rozhodli nezverejniť podrobnosti o finančnom vyrovnaní. "Som rád, že sme úspešne dospeli k dohode a vyvrátili všetky pochybnosti o strate nezávislosti našich novín, a že PSIS ako zakladateľ denníka SME a vydavateľstva Petit Press získava silnejšie postavenie v našej spoločnosti,“ uviedol Alexej Fulmek, generálny riaditeľ Petit Pressu.

NMH chce týmto krokom posilniť svoju pozíciu na juhu Slovenska a získať tak cieľovú skupinu čitateľov z prostredia maďarskej menšiny. "Denník Új Szó a týždenník Vasárnap po takmer dvoch desaťročiach stability opäť mení svojho vydavateľa. Bude súčasťou veľkej mediálnej skupiny so silným vydavateľským zázemím,“ komentovala akcionársku zmluvu riaditeľka divízie maďarských titulov Edita Slezáková. "Verím tomu, že táto zmena prinesie obom titulom nový rozvojový potenciál a dobrú spoluprácu. Vydávanie oboch titulov budem sprevádzať a podporovať tak ako doteraz,“ poznamenala.

Generálny riaditeľ spoločnosti News and Media holding Peter Mertus víta posilnenie vydavateľstva NMH o značky Új Szó a Vasárnap, ktoré sú na slovenskom trhu kľúčové médiá pre maďarskú menšinu. "NMH poskytne obidvom titulom zázemie silného mediálneho domu s cieľom ich ďalšieho rozvoja a posilnenia, ktorého základom bude zachovanie súčasnej trhovej pozície titulov pri dodržiavaní etických princípov, ktoré sú uplatnené v celom NMH,“ konštatoval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona