Penta predala sieť českých ambulancií MediClinic

NETKY.SK • 28 November 2013, 13:03 • 2 min
Penta predala sieť českých ambulancií MediClinic

BRATISLAVA - Investičná skupina Penta predala sieť českých súkromných ambulancií MediClinic a.s. Ako spoločnosť informuje na svojej webstránke, obchod uzavrela v stredu.

slovakia

left justify in out

Novými majiteľmi sú Pavel Vajskebr a Eduard Bláha. Obaja v minulosti pracovali pre Pentu. "Predaj spoločnosti MediClinic je napĺňaním našej investičnej stratégie, ktorá predpokladá postupný odpredaj menších firiem z portfólia Penty a väčšie zameranie na projekty s potenciálom vysokého rastu, " uviedol investičný riaditeľ Penty Václav Jirků. Ako dodal, o ďalšiu perspektívu MediClinicu nemajú obavy, pretože Vajskebr a Bláha sú osvedčení manažéri.

MediClinic pôsobí na trhu od roku 2008, je súkromným poskytovateľom ambulantnej zdravotnej starostlivosti v Českej republike, založeným Pentou. Poskytuje primárnu i špecializovanú lekársku starostlivosť v 140 ordináciách približne pre sto tisíc klientov. V uplynulom roku dosiahla spoločnosť tržby 233 miliónov CZK. 

Penta pôsobí v oblasti zdravotníctva vo viacerých segmentoch. Aktivity rozvíja v Česku, na Slovensku i Poľsku. V Českej republike zostáva podnikať v lekárenstve prostredníctvom lekární Dr. Max. Ambulantnú zdravotnú starostlivosť pokrýva Penta aj na Slovensku, a to cez sieť medicínskych centier ProCare. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies