Penta odobrila 34 mil. eur pre nemocnicu na východe SR

NETKY.SK • 11 Marec 2015, 12:37 • 2 min
Penta odobrila 34 mil. eur pre nemocnicu na východe SR

BRATISLAVA - Investičná skupina Penta dala projektu nemocnice novej generácie v Michalovciach zelenú. Tento týždeň totiž schvália investíciu vo výške 34 mil. eur do výstavby zdravotníckeho zariadenia. Stavebné práce majú začať počas marca, začiatkom roka 2018 by už mala byť nemocnica v prevádzke.

slovakia

left justify in out

"Investíciu do nemocníc vnímame ako príležitosť, ale aj záväzok uskutočniť ich ozdravenie a modernizáciu tak, aby poskytovali kvalitnejšiu zdravotnú starostlivosť a zároveň s tým dokázali ekonomicky prosperovať. Výstavba novej nemocnice v Michalovciach sa má ambíciu stať vlajkovou loďou nášho úsilia,“ uviedol partner v investičnej skupine Penta Eduard Maták.

 

Nová nemocnica v Michalovciach bude mať prízemie a tri nadzemné poschodia, centrálny urgentný príjem a 8 moderných operačných sál. Zdravotnú starostlivosť bude v novej budove poskytovať na 310 lôžkach. Bude slúžiť pre spádovú oblasť okresov Michalovce a Sobrance a v niektorých medicínskych odboroch bude poskytovať zdravotnícke služby pre 400 tisíc obyvateľov.

 

Pre vybudovanie modernej nemocnice bola vytvorená akciová spoločnosť, ktorej 19 percentný podiel bude mať Košický samosprávny kraj, jedno percento mesto Michalovce a 80 percent spoločnosť Svet zdravia, patriaci Pente.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona