Penta má záujem o kúpu poľských nemocníc

NETKY.SK • 28 Máj 2013, 15:47 • 2 min
Penta má záujem o kúpu poľských nemocníc

BRATISLAVA - Investičná skupina Penta má záujem o poľské nemocnice patriace spoločnosti EMC Insytut Medyczny S.A. (EMC). Ako informovala PR špecialistka Penty Lea Krčmáriková, v utorok oznámili verejnú ponuku na odkúpenie všetkých akcií EMC, ktorá je najväčším poľským vlastníkom nemocníc a ambulancií na trhu súkromných zdravotných služieb.

slovakia

left justify in out

"Cena ponúkaná v rámci verejnej ponuky predstavuje 18,80 poľských zlotých za akciu,“ uviedla Krčmáriková s tým, že verejná ponuka je podmienená získaním súhlasu poľského Úradu na ochranu konkurencie a spotrebiteľov.

Penta už vlastní 14,6 percent akcií spoločnosti EMC, čo predstavuje 20,49 percent z celkového počtu hlasov. "EMC prechádza rozhodujúcim obdobím svojho vývoja. Spoločnosť má silnú pozíciu na trhu zdravotnej starostlivosti v Poľsku, ale jej ďalší rozvoj vyžaduje podstatné investície, bez ktorých už nemá šancu usilovať sa o získanie vedúcej pozície na konsolidujúcom sa trhu,“ uviedol partner Penty zodpovedný za investície v zdravotníctve Eduard Maták. Ako pokračoval, Penta je významným hráčom v zdravotníctve vo Východnej a Strednej Európe, jej investície v tomto sektore dosiahli 400 miliónov eur, pričom zamestnáva viac ako desať tisíc ľudí na Slovensku, Česku a Poľsku. Maták predpokladá, že ich účasť v spoločnosti EMC presiahne sedem rokov. 

Penta vstúpila do segmentu nemocníc v roku 2012 akvizíciou firmy Svet zdravia a.s., pod ktorú patrí desať regionálnych nemocníc prevažne na východnom Slovensku. Do EMC v súčasnosti patrí 8 nemocníc a 16 špecializovaných ambulancií. K hlavným zdravotníckym aktivitám spoločnosti patrí špecializovaná nemocničná starostlivosť, hospitalizácie v obecných nemocniciach, ambulancie a kliniky. V roku 2012 dosiahla EMC tržby 37 miliónov eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies