Penta má vlastný web o kauze Gorila

NETKY.SK • 19 December 2012, 07:43 • 2 min
Penta má vlastný web o kauze Gorila

Penta má vlastný web o kauze Gorila - Politika Investičná skupina Penta spustila vlastný webový portál venovaný kauze Gorila, ktorá sa najčastejšie spájala s menom jedného z jej partnerov Jaroslava Haščáka. Na stránke pentaokauze.

slovakia

left justify in out

imgInvestičná skupina Penta spustila vlastný webový portál venovaný kauze Gorila, ktorá sa najčastejšie spájala s menom jedného z jej partnerov Jaroslava Haščáka. 

Na stránke pentaokauze.skplánuje investičná skupina zverejňovať všetky svoje stanoviská a materiály k tomuto prípadu. "Úplne novým materiálom na stránke, ktorý predtým nebol publikovaný, je napríklad podrobná analýza privatizácie letiska," uviedol pre TASR hovorca investičnej skupiny Martin Danko.

Stránka sa podľa neho môže stať užitočným informačným zdrojom pre každého, kto má záujem o "detailný a faktografický pohľad na kauzu". Web je rozdelený na sedem sekcií. V nich sa objavujú informácie, ktoré spochybňujú pravdivosť korupcie popisovanej v údajnom spise SIS, ako aj legitímnosť akcie Gorila.

Kauza Gorila vypukla po tom, ako bol na webe v decembri 2011 zverejnený údajný spis tajnej služby. Ten obsahoval rozhovory, ktoré mali naznačovať korupciu v najvyšších politických kruhoch. Zverejnenie týchto informácií vyvolalo vlnu masových nepokojov vo forme protestov Gorila a ovplyvnilo aj politickú kampaň parlamentných volieb v roku 2012. Napriek tomu, že bol vyšetrovaním kauzy poverený špeciálny tím a vyšetrovací spis už má viac ako 60.000 strán, v celom prípade doposiaľ nebol nikto právoplatne odsúdený.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies