Penta klame, keď hovorí, že sa stretávala s premiérkou Radičovou

NETKY.SK • 2 Február 2012, 08:17 • 2 min
Penta klame, keď hovorí, že sa stretávala s premiérkou Radičovou

Penta klame, keď hovorí, že sa stretávala s premiérkou Radičovou - Politika Tvrdenie hovorcu Penty Martina Danka o tom, že zástupcovia investičnej skupiny rokovali aj s premiérkou Ivetou Radičovou (SDKÚ-DS), nie je pravdivé. Premiérka Iveta Radičová sa dô

slovakia

left justify in out

img

Tvrdenie hovorcu Penty Martina Danka o tom, že zástupcovia investičnej skupiny rokovali aj s premiérkou Ivetou Radičovou (SDKÚ-DS), nie je pravdivé. "Premiérka Iveta Radičová sa dôrazne ohradzuje voči tvrdeniu hovorcu Penty... Toto tvrdenie je lož," konštatoval Tlačový odbor Úradu vlády SR.
      O stretnutiach šéfky exekutívy s predstaviteľmi investičnej skupiny dnes informovali denníky SME aj Pravda. Obe médiá sa pritom odvolávali práve na vyhlásenie Danka. "Medzi verejných činiteľov, s ktorými zástupcovia Penty komunikovali, patrila aj premiérka Radičová," povedal v stredu (1.2.) Danko. Nechcel pritom bližšie špecifikovať, kde sa mali tieto stretnutia konať, ani čo bolo ich obsahom.
      Za svojím vyhlásením si Penta stoji aj dnes. "Kategoricky popieram, že by naše stanovisko bolo klamstvo... Viem o tom, že pani Radičová sa s predstaviteľmi Penty stretávala, tak ako sa predstavitelia Penty stretávali aj s inými verejnými činiteľmi. Nemám však informácie o tom, že by sa pani Radičová s našimi predstaviteľmi stretávala v roli predsedníčky vlády," vysvetlil Danko.
      Radičová kontakty podobného druhu poprela už pred tromi týždňami. "Ja som zvolila spôsob, ktorý bol možno jeden z dôvodov úplného vyvrhnutia z politiky, že som sa so žiadnym biznismenom ani podnikateľom nestretla," povedala vtedy podľa SME vo vysielaní Slovenského rozhlasu.
      Dôvodom pre opätovné otvorenie otázky o stretnutiach premiérky s predstaviteľmi Penty bolo vyhlásenie šéfa opozičného Smeru-SD Roberta Fica. "Veríte mi, že pán Haščák (Jaroslav, pozn. TASR) bol niekoľkokrát v rodinnom dome u Ivety Radičovej?" pýtal sa v nedeľu (29.1.). Reagoval tak na otázku, či môže potvrdiť pravosť informácií spisu Gorila, ktorý uvádza, že opísaný konšpiračný byt navštevoval on sám.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies