Penta Investments kupuje väčšinový podiel v Sberbank Slovensko

NETKY.SK • 17 December 2015, 10:32 • 2 min
Penta Investments kupuje väčšinový podiel v Sberbank Slovensko

BRATISLAVA - Investičná skupina Penta Investments kupuje väčšinový podiel v Sberbank Slovensko. Dnes so Sberbank Europe AG podpísala zmluvu o kúpe majoritného podielu 99,5 % akcií. Konečné uzavretie transakcie je ešte podmienené súhlasom Protimonopolného úradu (PMÚ) a Európskej centrálnej banky (ECB).

slovakia

left justify in out

"Rozhodnutie o predaji Sberbank Slovensko je v súlade so strategickým prehodnotením trhov, na ktorých Sberbank Europe pôsobí," uviedla v stanovisku pre médiá Sberbank Slovensko s tým, že kúpna cena za predaj je dôverná. Právnym poradcom Sberbank Europe AG bola spoločnosť Binder Groesswang.

 

Skupina Penta je na slovenskom bankovom trhu aktívna už v súčasnosti. Od roku 2007 je jediným akcionárom Privatbanky orientovanej na poskytovanie služieb privátneho bankovníctva a v roku 2011 sa stala väčšinovým vlastníkom Prima banky, ktorá sa v minulosti nazývala Dexia banka.

 

Sberbank Slovensko má 665 zamestnancov, jej celková bilancia ku koncu tretieho štvrťroka tohto roka predstavovala 1,86 miliardy eur.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona