Penta chce v zdravotníctve preinvestovať 115 miliónov eur

NETKY.SK • 12 December 2015, 06:41 • 2 min
Penta chce v zdravotníctve preinvestovať 115 miliónov eur

BRATISLAVA - Finančná skupina Penta chce v slovenskom zdravotníctve v nadchádzajúcich piatich rokoch preinvestovať 115 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Časť peňazí pôjde na výstavbu nemocnice novej generácie v Michalovciach. Penta pôsobí v zdravotníctve už vyše desať rokov, nad rámec akvizícií preinvestovala zatiaľ vyše 135 miliónov eur. V stredoeurópskom regióne patrí Penta medzi najväčších investorov v zdravotníctve. Zdravotníctvo patrí medzi kľúčové sektory v podnikaní skupiny, investície do tohto segmentu predstavujú takmer 40 percent hodnoty portfólia spoločnosti. Penta je stopercentným akcionárom súkromnej zdravotnej poisťovne Dôvera, siete 14 regionálnych nemocníc Svet zdravia, lekární Dr.Max a siete súkromných polikliník ProCare.

 

Penta dnes predstavila návrh konkrétnych opatrení, ktoré by zlepšili kvalitu zdravotnej starostlivosti na Slovensku. Jej odborníci a manažéri sa zhodli, že je nevyhnutné pripraviť najmä zavedenie fungujúceho elektronického zdravotníctva a platobného mechanizmu DRG, vyššie investície do nemocníc a ich efektívnejšie riadenie systémom siete, či zavedenie transparentnosti v priamych úhradách pacientov za zdravotnú starostlivosť.

 

"Ako najväčší súkromný investor s viac ako desaťročnou praxou pôsobenia v slovenskom zdravotníctve máme reálnu skúsenosť s jeho fungovaním a tiež s jeho nedostatkami či konkrétnymi problémami.... Veľmi by sme privítali, ak by sa o týchto návrhoch začala viesť v spoločnosti vecná a odborná diskusia," zhrnul Eduard Maták, partner v Penta Investments, zodpovedný za zdravotníctvo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies