Peniaze vyzbierané na Vianočnom bazári pôjdu na dobročinné účely, uviedol Lajčák

NETKY.SK • 24 November 2019, 12:43 • 2 min
Peniaze vyzbierané na Vianočnom bazári pôjdu na dobročinné účely, uviedol Lajčák

BRATISLAVA - Každé euro, ktoré na Vianočnom bazári miniete, pôjde na dobročinné účely.

slovakia

left justify in out

Minulý rok sa vyzbieralo v prepočte 92.000 eur. Uviedol to minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD), ktorý v nedeľu v Starej tržnici otvoril 28. ročník Vianočného bazáru, na ktorom sa zišlo 40 krajín sveta.

 

"Teší ma rekordný počet účastníckych krajín, máme tu 40 štátov, ktoré predstavujú svoje kulinárske umenie, svoju kultúru, takže tu môžete precestovať prakticky celý svet pod strechou Starej tržnice," povedal minister Lajčák.

 

Každoročný Vianočný bazár je podľa organizátorov najväčšou charitatívnou akciou diplomatickej a prisťahovaleckej komunity v SR a jej cieľom je podpora rôznych charitatívnych organizácií po celom Slovensku.

 

"Chcel by som zdôrazniť charitatívny zmysel tohto podujatia. Každé euro, ktoré tu miniete pôjde na dobročinné účely, kým prvý rok sa vyzbieralo v prepočte 600 eur, tak vlani to už bolo 92.000 eur," dodal Lajčák.

 

Medzinárodný ženský klub, ktorý zorganizoval už 28. ročník Vianočného bazáru chce poskytnúť lokálnym komunitám možnosť predstaviť sa cez informatívne stoly, kde si môžu návštevníci zakúpiť rôzne predmety reprezentujúce mnohé krajiny, ako napríklad Grécko, Indiu, Albánsko, Mongolsko, Taiwan či Jordánsko alebo ochutnať národné jedlá, ktoré ambasády a dobrovoľníci pripravili.

 

"Máme veľké šťastie, že máme dlhodobo podporu od ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) a predovšetkým ministra Lajčáka," povedala prezidentka Medzinárodného ženského klubu v Bratislave Keren Zahymsky.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona