Peniaze pre občiansky rozpočet vyčlenia aj v ďalšom roku

NETKY.SK • 21 Júl 2018, 09:55 • 2 min
Peniaze pre občiansky rozpočet vyčlenia aj v ďalšom roku

BRATISLAVA – Hlavné mesto SR Bratislava vyčlení časť mestského rozpočtu pre občiansky rozpočet aj v budúcom roku. Ten umožňuje Bratislavčanom rozhodovať o využití časti finančných prostriedkov mesta na projekty v piatich kategóriách. Sú to doprava a komunikácie, životné prostredie, kultúra, šport a sociálne veci.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Bratislavy Zuzana Onufer, z každej kategórie uskutočnia jeden projekt. Bratislavčania majú možnosť predložiť svoje podnety do 31. augusta tohto roka. Predpokladaná suma na účely občianskeho rozpočtu je 50 000 eur, vyčleniť ich však ešte musia mestskí poslanci v mestskom rozpočte na ďalší rok.

Záujemcovia, ktorí chcú odoslať podnety, môžu vyplniť formulár na webovej stránke mesta www.bratislava.sk a na pracovisku Služby občanom v budove Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy. Návrh občanov, ktorý bude spĺňať podmienky, zaradia do verejného prerokovania. V záverečnej fáze vybrané návrhy z burzy nápadov predložia na celomestské hlasovanie verejnosti na internete. Posudzovať budú nápady, ktoré budú v kompetencií hlavného mesta a vyčlenenej finančnej čiastky z mestského rozpočtu.

Onufer ďalej uviedla, že vlani občania hlasovaním rozhodli, že víťazným projektom bol projekt s názvom Riešenie problému túlavých mačiek z kategórie Životné prostredie. Za tento projekt hlasovalo 856 Bratislavčanov. V rovnakej kategórii získal projekt Revitalizácia parčíka pri nemocnici Antolská 199 hlasov. V kategórii Kultúra a šport uspel s 87 hlasmi projekt Spoznaj osobnosti, po ktorých sú pomenované ulice v meste. Z celkových 1 007 hlasov 972 Bratislavčanov hlasovalo elektronicky na internetovej stránke hlavného mesta.

 

Možnosť hlasovať písomne v kancelárii prvého kontaktu hlavného mesta využilo 35 občanov. Hlavné mesto ponúka občanom možnosť zúčastniť sa na rozhodovaní o rozpočte mesta formou občianskeho rozpočtu od roku 2011. Cieľom rozpočtu je naplnenie potrieb obyvateľov i modernizácia správy verejných vecí.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona