Penguins aj siedmykrát víťazne, asistencie Meszároša a Hossu

NETKY.SK • 25 Január 2012, 08:02 • 2 min
Penguins aj siedmykrát víťazne, asistencie Meszároša a Hossu

Penguins aj siedmykrát víťazne, asistencie Meszároša a Hossu - Hokej Počas trinásťzápasovej noci, ktorá bola v zámorskej NHL predposlednou súťažnou pred pauzou All Stars, sa presadili bodovo dvaja slovenskí hokejisti. Andrej Meszároš si pripísal asistenci

slovakia

left justify in out

img

Počas trinásťzápasovej noci, ktorá bola v zámorskej NHL predposlednou súťažnou pred pauzou All Stars, sa presadili bodovo dvaja slovenskí hokejisti. Andrej Meszároš si pripísal asistenciu pri výhre jeho Philadelphie nad ľade Floridy 3:2 po nájazdoch a Marián Hossa pripravil jediný gól svojho mužstva, no Chicago prehralo doma s Nashvilleom 1:3.
      V súboji Washingtonu a Bostonu v hlavnom meste USA sa darilo domácemu Mathieuovi Perreaultovi, ktorého hetrik vyniesol Capitals po neúspechu Panthers na čelo Juhovýchodnej divízie. Kapitán "medveďov" Zdeno Chára si obohatil štatistiky o 2-minútový trest, jednu strelu a netradične v tejto sezóne aj o dva mínusové body. 
      Minimálne do budúcej stredy budú viesť východnú vetvu ligy hokejisti NY Rangers. "Jazdci" nedali šancu Winnipegu, Jets nedokázali prekonať skvelého Henrika Lundqvista ani raz z 22 pokusov a na Manhattane prehrali 0:3. Kanonier domácich Marián Gáborík si pripísal 5 striel a menší trest.
      Buffalo vyhralo po 12 neúspechoch na klziskách súperov prvý raz, keď si z New Jersey odnieslo všetky body po "nájazdovej" výhre 2:1, pri vytúženej výhre bola aj obranca Sabres Andrej Sekera. V časovej nadstavbe stratil bod NY Isladers Milana Jurčinu (2 mínusky, 1 strela), keď prehral doma s Torontom 3:4 po predĺžení. Zrodili sa aj dva výsledky 1:0 so Slovákmi v akcii - Anaheim Ľubomíra Višňovského prehral v Dallase a San Jose Michala Handzuša uspel v Calgary. V spomínanom stretnutí Floridy a Philadelphie hral aj domáci Tomáš Kopecký, ktorý zaznamenal menší trest a dve strely.  
      V zápase St. Louis - Pittsburgh stál v bránke domácich namiesto Jaroslava Haláka Brian Elliott a zaknihoval si prehru po nájazdovom rozstrele 2:3, pričom Pens na siedmu výhru v rade nepotrebovali ani jeden kanadskýý bod od najproduktívnejšieho hráča ligy Jevgenija Malkina. Rus však skóroval v samostatných nájazdoch, ktoré rozhodol pre "tučniakov" vo štvrtej sérii Chris Kunitz.  

      výsledky:
      New Jersey - Buffalo 1:2 sn, NY Islanders - Toronto 3:4 pp, NY Rangers - Winnipeg 3:0, Washington - Boston 5:3, Tampa Bay - Columbus 4:2, Florida - Philadelphia 2:3 sn /Andrej Meszároš v drese hostí 0+1/, St. Louis - Pittsburgh 2:3 sn, Chicago - Nashville 1:3 /Marián Hossa za domácich 0+1/, Dallas - Anaheim 1:0, Colorado - Minnesota 2:3, Calgary - San Jose 0:1, Phoenix - Ottawa 3:2, Vancouver - Edmonton 3:2 sn.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies