Penetrácia mobilných SIM kariet dosiahla v septembri 121 %

NETKY.SK • 12 November 2014, 11:48 • 2 min
Penetrácia mobilných SIM kariet dosiahla v septembri 121 %

BRATISLAVA - Penetrácia mobilných služieb dosiahla v treťom kvartáli tohto roka 121,03 %, v medziročnom porovnaní sa tak zvýšila o 3,09 percentuálneho bodu. Spoločnosti Orange Slovensko, Slovak Telekom (Telekom) a O2 Slovakia v treťom štvrťroku 2014 spoločne evidovali 6,584 mil. aktívnych SIM kariet. V porovnaní s rovnakým obdobím predchádzajúceho roka sa tak ich počet zvýšil o 168 tisíc.

slovakia

left justify in out

Orange Slovensko ku koncu septembra tohto roka evidoval 2,814 milióna aktívnych SIM kariet, Slovak Telekom 2,132 milióna a v prípade O2 Slovakia to bolo 1,638 milióna. Medziročný prírastok, konkrétne o 167 tisíc SIM kariet, zaznamenala O2 Slovakia, zatiaľ čo spoločnosť Slovak Telekom evidovala pokles o 43 tisíc. Zákaznícka báza operátora Orange Slovensko sa medziročne zvýšila o 44 tisíc aktívnych SIM kariet. V celkovom počte SIM kariet sú zahrnuté aj údaje od predajcov mobilných služieb, ktorí využívajú siete niektorého z operátorov. 

 

Údaj o penetrácii mobilných služieb je vypočítaný na základe porovnateľnej metodiky, podľa ktorej sa za aktívneho zákazníka považujú zákazníci predplatených služieb, ktorí na svojej SIM karte za posledné tri mesiace uskutočnili najmenej jednu aktívnu operáciu, spolu so zákazníkmi využívajúcimi paušálne služby. Základom pre výpočet penetrácie je počet obyvateľov SR na úrovni 5,4 milióna. Údaje operátorov pritom zahŕňajú celkový počet klientov, vrátane SIM kariet používaných v technologických zariadeniach, na prevádzku GSM brán, služby mobilného internetu, telemetriu, SIM karty na prevádzku služieb cestného mýta, lokalizačné služby dopravcov, alarmy, kamerové monitorovacie systémy a ďalšie, preto ich nie je možné uviesť ako celkový počet fyzických klientov mobilných operátorov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona