Penelope Fillonová vyhlásila, že nikdy nerobila manželovi asistentku

NETKY.SK • 2 Február 2017, 11:42 • 2 min
Penelope Fillonová vyhlásila, že nikdy nerobila manželovi asistentku

BRUSEL/PARÍŽ – Manželka francúzskeho pravicového prezidentského kandidáta Francoisa Fillona Penelope v rozhovore pre médiá pred desiatimi rokmi povedala, že nikdy nebola jeho asistentkou. To je v rozpore s argumentáciou Fillona, ktorý tvrdí, že pre neho preukázateľne pracovala.

slovakia

left justify in out

Penelope Fillonová v roku 2007 poskytla rozhovor britským novinárom. "Nikdy som nebola jeho asistentkou," vyhlásila vtedy na margo svojho manžela Fillonová. Povedala tiež, že nikdy nemala na starosti jeho komunikáciu s médiami. Informoval o tom dnes francúzsky denník Le Monde.

 

Tieto tvrdenia sú v rozpore s doterajšou argumentáciou pravicového prezidentského kandidáta a nevysvetľujú peniaze, ktoré si Fillonová zarobila v pozícii manželovej poslaneckej asistentky v rokoch 1988-1990 a 1998-2002. Na jej údajne fiktívne zamestnanie platené zo štátnej pokladnice upozornil týždenník Le Canard Enchainé.

V uvedenom rozhovore Fillonová tiež uviedla: "Uvedomila som si, že moje deti ma poznajú len ako matku." To naznačuje, že Penelope nemala kariéru, ale bola ženou v domácnosti.

 

Fillon sa v stredu označil za obeť inštitucionálneho prevratu zosnovaného ľavicou. Svojich straníkov v parlamente požiadal, aby ho v najbližších dvoch týždňoch počas vyšetrovania údajného fiktívneho zamestnávania jeho rodinných príslušníkov podržali.

 

Fillonova manželka Penelope si údajne zarobila v pozícii poslaneckej asistentky svojho manžela až 900.000 eur, informoval týždenník Le Canard Enchainé, ktorý v utorok uviedol, že Fillonovi robili poslaneckých asistentov aj jeho dve deti, ktoré si mali takto zarobiť 84.000 eur.

 

Prezidentský kandidát a jeho manželka v pondelok vypovedali pred vyšetrovateľmi. Fillon sľúbil, že ak bude v danej kauze predbežne obvinený, z boja o prezidentský úrad odstúpi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona