Penélope Cruz, Antonio Banderas a Oscar Martínez spolu nakrútili komédiu Film roka!

NETKY.SK • 28 Máj 2022, 14:0 • 2 min
Penélope Cruz, Antonio Banderas a Oscar Martínez spolu nakrútili komédiu Film roka!

Traja excelentní herci, výborný scenár a inteligentný humor. To je španielsko-argentínska komédia s príznačným názvom Film roka. Tri populárne herecké osobnosti Penélope Cruz, Antonio Banderas a Oscar Martínez si vo filme strieľajú sami zo seba, zo svojich kolegov i z celého filmového sveta.

slovakia

left justify in out

Režisérske duo Mariano Cohn a Gastón Duprat premiérovali komédiu Film roka minulý rok na medzinárodnom filmovom festivale v Benátkach. A práve z festivalového sveta, v ktorom vznikla, sa táto výnimočná snímka originálnym spôsobom vysmieva. Hravá a jemne bizarná snímka si vďaka skvelým ohlasom kritikov aj filmových divákov získala na uznávanom serveri Rotten Tomatoes fantastické hodnotenie 100%.

 

img

 

Ak ste si mysleli, že filmári a filmové hviezdy sú neznesiteľné primadony, Film roka vám túto predstavu nevyvráti. Tri filmové celebrity stvárňujú v originálnej komédii tri filmové hviezdy, ktoré nakrúcajú mimoriadne ambiciózny film. Penélope Cruz sa predstaví ako uznávaná, no veľmi extravagantná režisérka Lola Cuevas, ktorá svojimi bizarnými metódami privádza hercov do zúfalstva. V úsilí dostať z nich maximum neváha ísť niekedy poriadne na hranu, čím si neraz koleduje aj o súdne spory s rozmaznanými a útlocitnými hereckými celebritami.

 

img

 

Herci, s ktorými spolupracuje na aktuálnom nádejnom projekte podľa knihy ocenenej Nobelovou cenou, však preveria aj jej vlastnú trpezlivosť... Dvaja hereckí rivali Félix Rivero (Antonio Banderas) a Iván Torres (Oscar Martínez), ktorí v Lolinom novom filme hrajú hlavné postavy, majú totiž nielen veľký talent, ale najmä obrovské ego. Obidvaja sú legendy, ale nie práve najlepší priatelia. Lepšie povedané, navzájom sa nemôžu vystáť.

 

Félix je hollywoodska superstar, ktorá je ochotná hrať v podstate v čomkoľvek, pokiaľ za to dostane dobre zaplatené. Žije si na vysokej nohe, má rád ženy, autá, svoje herecké ceny a luxus v akejkoľvek podobe.

 

Iván je Félixovým pravým opakom. Tento snobský intelektuál, divadelný herec a pedagóg uznáva len vysoké umenie, pohŕda mainstreamom, žije v usporiadanom manželstve a rád sa vystatuje vlastnou pokorou. Napätie medzi týmito tromi postavami vedie k nekonečnému množstvu komických situácií. Dokážu spolu vydržať až do záverečnej klapky bez toho, aby sa navzájom pozabíjali?

 

img

 

„Antonio Banders hrá sebavedomého hereckého donchuana mimoriadne uveriteľne. Na jeho komediálne výstupy je radosť sa pozerať. Oscar Martínez zase zaujme vo vyhrotenejších situáciách, keď je mimo svojej komfortnej zóny, napríklad keď musí nadávať a používať tie najtvrdšie vulgarizmy. A Penélope Cruz to všetko sleduje s mimoriadnym pobavením. Z jej postavy je cítiť pôžitkárstvo a miestami až škodoradosť, ktorá sa prenáša aj na diváka,“ zložil hercom poklonu český publicista Lukáš Král.

 

Film roka svojou „drzou“ satirou a sebaironickým prístupom vyvolal rozruch už na festivale v Benátkach a na svoju adresu si vyslúžil pochvalné slová od filmových novinárov po celom svete. Medzi tri najlepšie filmy benátskeho festivalu ho zaradil napríklad Nathaniel Rogers, ktorý o ňom s nadšením písal na blogu The Film Experience.

 

Trailer k filmu si môžete pozrieť tu

 

 

„Film roka splnil najdôležitejšiu úlohu všetkých komédií: byť vtipný! Aj keď je to o pätnásť minút dlhšie, ako by malo byť (známy strašiak moderných komédií), smial som sa neustále od prvej scény až po poslednú.“

 

img

 

Komický efekt sa vo filme dosahuje najmä interakciami medzi hercami, pričom všetky vtipné repliky sú majstrovsky načasované. Každá hláška je bezchybná a najmä Penélope Cruz predvádza svoj výnimočný, doteraz neobjavený komediálny talent. Komédia Film roka mala minulý týždeň premiéru u našich západných susedov a okamžite si získala srdcia českej odbornej aj laickej filmovej verejnosti. Na Filme roka oceňujú skvelý scenár, poctivú réžiu a výnimočné herecké výkony. Film roka je už aj v slovenských kinách. 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona