Pendleri si môžu vydýchnuť! Od pondelka sa mení režim na hraniciach

NETKY.SK • 6 November 2020, 21:50 • 2 min
Pendleri si môžu vydýchnuť! Od pondelka sa mení režim na hraniciach

BRATISLAVA - Nová vyhláška Úradu verejného zdravotníctva SR (ÚVZ SR), platná od pondelka 9. novembra, ruší limit 30-kilometrovej vzdialenosti od otvoreného hraničného priechodu pre pendlerov, ktorí žijú na Slovensku a pracujú v susedných štátoch.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Po novom tak budú medzi výnimky patriť všetky osoby, ktoré majú na území susedného štátu pracovný pomer alebo miesto výkonu práce, musia však vedieť túto skutočnosť preukázať. 

 

Pendlerom sa uľahčí situácia

Vyhláška mení režim na hraniciach, ale aj podmienky vstupu do prevádzok a zamestnania v okresoch, kde sa uskutoční druhé kolo celoplošného testovania a tiež v okresoch, kde sa testovanie neuskutoční. Informoval o tom v tlačovej správe Marek Eliáš z odboru komunikácie ÚVZ SR.

 


Limit 30 kilometrov ostáva v platnosti pre osoby žijúce v susedných štátoch a pracujúce na území Slovenska, rovnako ako aj pre občanov Slovenska žijúcich v susedných štátoch, a to bez ohľadu na miesto výkonu práce.

 

Súvisiaci článok: Slovensko je na dobrej ceste poraziť koronavírus. Matovič pripustil predĺženie núdzového stavu

 

Študenti sa budú musieť preukázať potvrdením od školy

Žiaci a študenti žijúci v Českej republike a študujúci na Slovensku, alebo žijúci na Slovensku a študujúci v Českej republike sa musia pri prechode hraníc vedieť preukázať potvrdením vydaným školou o tom, že vyučovanie sa uskutočňuje prezenčnou formou.


Po príchode z tzv. červených krajín do domácej izolácie sa už nebude potrebné hlásiť regionálnemu úradu verejného zdravotníctva, iba svojmu ošetrujúcemu lekárovi, keďže je v tomto prípade povinná registrácia na stránke koronagov.sk a regionálne úrady tieto informácie dostanú automaticky.
 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZOVANÉ Pozrite si všetky potrebné informácie týkajúce sa druhého kola celoplošného testovania. Zúčastniť sa ho môžu aj tí, ktorí sa na prvé kolo nedostavili!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies