Pendleri platí ďalšia zmena! Na hraniciach budú akceptovať aj test zo zahraničia

NETKY.SK • 8 December 2020, 06:32 • 2 min
Pendleri platí ďalšia zmena! Na hraniciach budú akceptovať aj test zo zahraničia

BRATISLAVA - Pendleri sa na hraniciach budú môcť preukazovať aj výsledkami antigénových testov zo zahraničia, nie však staršími ako 14 dní.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva SR s tým, že úrad vydal novú vyhlášku, ktorá vstúpi do platnosti 8. decembra. Hranice budú môcť prekročiť ľudia, ktorí majú certifikát vydaný Ministerstvom zdravotníctva SR o negatívnom výsledku antigénového testu či osoby s potvrdením o negatívnom výsledku antigénového testu z mobilného odberového miesta alebo zariadenia sociálnych služieb na Slovensku.

 

Hranice budú môcť prekročiť aj osoby s potvrdením o negatívnom výsledku antigénového testu alebo negatívnym výsledkom PCR testu. Ani v jednom prípade nesmie byť test starší ako 14 dní.

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZOVANÉ Pendleri pozor! Na hraniciach od vás nebudú požadovať negatívny výsledok na koronavírus

Riaditeľka tlačového odboru Ministerstva vnútra SR Barbara Túrosová priblížila, že v snahe zohľadniť možnosti pendelerov reagovať na uvedené zmeny, k nim budú policajti do 11. decembra pristupovať individuálne.

 

Zohľadňovať budú tie osoby, ktoré sa nebudú vedieť preukázať negatívnym výsledkom pri vstupe na územie Slovenska a hodnoverne zdôvodnia nemožnosť zabezpečiť otestovať sa na COVID-19. „Po tomto termíne budú kontroly na hraniciach námatkové,“ dodala.

 

Mohlo by vás zaujímať: AKTUALIZÁCIA: Vládna strana sa rozhodla pomôcť pendlerom konštruktívnym krokom



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies