Pence a Mattis povedú delegáciu USA na Mníchovskej bezpečnostnej konferencii

NETKY.SK • 9 Február 2017, 18:06 • 2 min
Pence a Mattis povedú delegáciu USA na Mníchovskej bezpečnostnej konferencii

MNÍCHOV - Americký viceprezident Mike Pence, minister obrany James Mattis, minister vnútornej bezpečnosti John Kelly a poradca pre národnú bezpečnosť Michael Flynn budú zastupovať vládu prezidenta USA Donalda Trumpa na budúcotýždňovej Mníchovskej bezpečnostnej konferencii.

slovakia

left justify in out

Minister zahraničných vecí Rex Tillerson sa na nej nezúčastní, informoval dnes nemecký diplomat Wolfgang Ischinger, ktorý bude trojdňovému podujatiu predsedať. Na konferencii, ktorá sa koná v bavorskej metropole v dňoch 17. až 19. februára, očakávajú 500 účastníkov vrátane niekoľkých hláv štátov či vlád, ako aj viacerých ministrov zahraničných vecí a obrany.

 

Ischinger na tlačovej konferencii povedal, že účasť americkej delegácie na mníchovskej konferencii je prvým veľkým zahraničnopolitickým krokom Trumpovej vlády.

 

A vyjadril nádej, že Američania tam vystúpia s jasnými vyhláseniami ohľadne postoja Bieleho domu k NATO a k Európskej únii.

 

Účasť na konferencii už potvrdili napríklad ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov, generálny tajomník OSN António Guterres, generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg a prezidenti Ukrajiny či Afganistanu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies