Peňažný trest za úplatok šéfovi

NETKY.SK • 19 Október 2016, 16:45 • 2 min
Peňažný trest za úplatok šéfovi

BANSKÁ BYSTRICA - Na peňažný trest tisíc eur za pokračovací prečin podplácania verejného činiteľa odsúdil dnes samosudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici 61-ročnú Máriu Kováčikovú z Bratislavy.

slovakia

left justify in out

Ako zamestnankyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby v Bratislave dostávala nadpriemerné finančné odmeny pod podmienkou, že tisícku „odvedie“ nadriadenému.

 

Kováčiková priznala, že v roku 2013 ju oslovil vtedajší námestník riaditeľa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Jaroslav S. s tým, že ak dá tisíc eur riaditeľovi strediska Ľubomírovi K., ten jej udelí nadpriemernú odmenu. Kováčiková takto vo výplatnom termíne v apríli, júli a októbri 2013 dostala zakaždým po štyritisíc eur, z čoho tisícku odovzdala námestníkovi v jeho kancelárii. V októbri 2013 námestník opäť oslovil Kováčikovú, že ak dá tisícku riaditeľovi Igorovi B., dostane od neho nadpriemernú odmenu. Kováčiková potom vo výplatných termínoch v mesiaci december 2013 dostala sedemtisíc eur, vo februári 2014 tiež sedemtisíc a apríli 2014 šesťtisíc eur. Peniaze zakaždým odovzdala námestníkovi. Kováčiková tým spáchala pokračovací prečin podplácania v súvislosti s obstarávaním veci všeobecného záujmu a úplatok poskytla cez sprostredkovateľa verejnému činiteľovi.

 

Sudca vyhlásil rozsudok po tom, ako schválil dohodu o vine a treste, ktorú prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry uzavrel s obvinenou Kováčikovou. Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvinenej, že sa voči verdiktu súdu neodvolá.

 

Prokuratúra za korupciu stíha aj vtedajších nadriadených Márie Kováčikovej.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies