Pelta sa nebojí reakcie Plzne, Vrba sa rozhodol sám

NETKY.SK • 19 November 2013, 12:04 • 2 min
Pelta sa nebojí reakcie Plzne, Vrba sa rozhodol sám

PLZEŇ - Predseda Futbalovej asociácie Českej republiky (FAČR) Miroslav Pelta opäť raz úspešne zviedol súboj s majiteľom Viktorie Plzeň Tomášom Paclíkom.

slovakia

left justify in out

Pred dvoma rokmi sa títo dvaja sokovia bili o post šéfa FAČR, v pondelok 18. novembra Pelta zdolal Paclíka v bitke o trénera "viktoriánov" Pavla Vrbu.

Štyridsaťdeväťročný kouč odíde 15. decembra z tímu úradujúceho národného šampióna k českej reprezentácii, keď využije klauzulu v kontrakte. "To, že sa tréner takto rozhodol, je jeho legitímna záležitosť. Mal to predsa v zmluve. Neexistovala možnosť, že by odišiel z klubu potichu a v dobrom. Pán Paclík jednoznačne povedal, že nechce, aby prišlo k dohode. Jediná možnosť bola, že tréner využije svoju klauzulu," cituje Peltu portál isport.blesk.cz. 

Šéf FAČR si nemyslí, že by si on alebo Vrba týmto pohnevali fanúšikov či vedenie Plzne. "Nebude to problém, upokojí sa to. Keď tam príde s národným tímom, privítajú ho slušne. S Paclíkom som sa ešte nezhováral, ale nebojím sa jeho reakcie. Veď predsa nikto neumrel. Vrba zarobil Plzni toľko peňazí, že je zabezpečená na niekoľko rokov dopredu, takže to pochopia napokon aj fanúšikovia. Samozrejme, že momentálne prevládajú emócie. Keď si všetci vyhodnotia, čo Vrba urobil pre Plzeň, rozlúčia sa s ním v dobrom a poďakujú mu," dodal Pelta. 

Pavel Vrba úspešne viedol Plzeň od októbra 2008, dvakrát priviedol tím k českému titulu a rovnako dvakrát do skupinovej fázy Ligy majstrov. S mužstvom získal domáci pohár aj superpohár. V minulosti na Slovensku viedol Púchov a Žilinu a mal ponuku trénovať reprezentáciu SR. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies