PellegriniI: Mladí ľudia na oslavách sú zárukou, že odkaz SNP pretrvá naveky

NETKY.SK • 30 August 2015, 09:19 • 2 min
PellegriniI: Mladí ľudia na oslavách sú zárukou, že odkaz SNP pretrvá naveky

PODTUREŇ - Množstvo mladých ľudí na oslavách 71. výročia vypuknutia Slovenského národného povstania (SNP) po celom Slovensku je podľa predsedu NR SR Petra Pellegriniho zárukou, že jeho odkaz pretrvá naveky. Pre TASR to zdôraznil včera večer pred položením venca k pamätníku v liptovskej obci Podtureň v sprievode miestnych obyvateľov.

slovakia

left justify in out

„Hoci som hrdý Banskobystričan a mohlo by sa zdať, že si vystačím s ústrednými oslavami SNP v mojom rodnom meste, nie je to tak. Patrím ku generácii, ktorá musí prevziať žezlo po našich starých otcoch, ktorí nebojácne bojovali za našu slobodu a budúcnosť, preto chcem všade šíriť ich odkaz,“ skonštatoval.

 

V týchto dňoch preto absolvoval celú sériu spomienkových osláv vo viacerých mestách a obciach. „Musíme si pripomínať hrdinov, vďaka ktorým tu dnes môžeme slobodne žiť. V tejto súvislosti musím zopakovať, že je hanbou, že na čele Banskobystrického samosprávneho kraja stojí človek, ktorý pri tejto príležitosti vyvesí čierne vlajky,“ podotkol Pellegirini.

 

„Aj preto je mimoriadne dôležité, aby sme si tento historický medzník, na ktorý sme my, Slováci, patrične hrdí, pripomínali dôstojným spôsobom. Veľmi ma teší, že po celom Slovensku sa zúčastňuje na týchto oslavách mnoho mladých ľudí. Naozaj máme veľkú nádej, že odkaz SNP, našich predkov pretrvá mnohé desaťročia,“ dodal predseda NR SR.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies