Pellegrini zrejme nebude trvať na tom, aby šéfa NKÚ navrhla jednotná opozícia

NETKY.SK • 27 December 2014, 08:46 • 2 min
Pellegrini zrejme nebude trvať na tom, aby šéfa NKÚ navrhla jednotná opozícia

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini (Smer-SD) vyhlási novú voľbu šéfa Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) zrejme na februárovej alebo marcovej schôdzi. Pravdepodobne nebude striktne trvať na tom, aby sa za nomináciu postavila jednotná opozícia. Pelllegrini by bol rád, keby sa už podarilo zvoliť nového šéfa NKÚ.

slovakia

left justify in out

"Chcem to reálne riešiť buď na februárovej, alebo na marcovej schôdzi. Nemôžete odo mňa očakávať, že všetky veci, ktoré sa nám tu nakopili, vyriešim hneď všetky," povedal v rozhovore pre TASR Pellegrini niekoľko dní po nástupe do funkcie šéfa parlamentu.
      

Avizoval, že postupne bude riešiť všetko a tiež si želá, "aby sme na jar mali nového šéfa NKÚ". Dodal, že úrad síce funguje ako má, ale žiada sa výmena presluhujúceho šéfa NKÚ za nového. "Pevne verím, že bude predložený taký návrh, ktorý získa širokú podporu v parlamente," poznamenal.
      

Na otázku, či bude trvať na zjednotení opozície na jedinom mene, uviedol, že na tom až takto trvať pravdepodobne nebude. "Myslím si, že keď bude postavený kvalitný človek, ktorého budú rešpektovať všetci, tak nebude problém, aby získal širokú podporu," doplnil.
      

Najvyššiemu kontrolnému úradu šéfuje naďalej Ján Jasovský (nominant ĽS-HZDS), ktorému sa skončilo funkčné obdobie vo februári 2012. Parlament sa pokúšal zvoliť nového šéfa NKÚ už niekoľkokrát. Všetky doterajšie hlasovania sa skončili neúspechom opozičných kandidátov alebo stiahnutím kandidatúry.
      

Post má obsadiť opozičný nominant, ktorého má navrhnúť KDH. Šéf hnutia Ján Figeľ avizoval serióznu nomináciu, na rokovania je hnutie pripravené. Most-Híd podľa svojho šéfa Bélu Bugára podporí nomináciu KDH, keďže rešpektuje dohody. Na ťahu je podľa opozície Smer-SD. Voľbu šéfa NKÚ vyhlasuje predseda Národnej rady SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies