Pellegrini: Zákon o kybernetickej bezpečnosti by mohol prísť už tento rok

NETKY.SK • 20 Marec 2015, 13:43 • 2 min
Pellegrini: Zákon o kybernetickej bezpečnosti by mohol prísť už tento rok

BRATISLAVA - Slovensko by v blízkej budúcnosti mohlo mať zákon o kybernetickej bezpečnosti. Predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini (Smer-SD) potvrdil, že sa na ňom pracuje. Odhaduje, že by sa s jeho prijímaním mohlo začať tento rok.

slovakia

left justify in out

"Slovenská republika ešte nemá legislatívu v oblasti kybernetickej bezpečnosti. Relatívne konkrétny návrh je však už rozpracovaný na ministerstve financií a predpokladám, že ak prebehnú ešte ďalšie odborné diskusie, tak by sa tento rok mohol dostať do legislatívneho procesu," povedal Pellegrini na dnešnej tlačovej konferencii po stretnutí so zástupcami parlamentov Vyšehradskej štvorky (V4).

 

Česká republika už zákon o kybernetickej bezpečnosti má. Predseda Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR Jan Hamáček potvrdil, že je pripravená podeliť sa s partnermi o skúsenosti z jeho prijímania. Zatiaľ nevie zhodnotiť jeho efekt.

 

"Ukáže sa to po roku - dvoch," povedal. Zdôraznil, že pri schvaľovaní sa riešila najmä otázka bezpečnosti dát a občanov, ochrana súkromia. Hamáček sa nazdáva, že sa podaril nájsť "veľmi solídny kompromis". Pellegrini tiež potvrdil, že treba dbať na garanciu bezpečnosti a súkromia dát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies