Pellegrini vzal na vedomie, že sa Sulík a Medvecký vzdali mandátu

NETKY.SK • 15 Marec 2016, 12:19 • 2 min
Pellegrini vzal na vedomie, že sa Sulík a Medvecký vzdali mandátu

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini zobral na vedomie rozhodnutia poslancov Richarda Sulíka a Andreja Medveckého o tom, že sa vzdali poslaneckých kresiel.

slovakia

left justify in out

Sulík zvolený do zákonodarného zboru za stranu Sloboda a Solidarita (SaS) a Medvecký, zvolený za politickú stranu Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) doručili písomné rozhodnutia o tom, že sa vzdali mandátu poslanca národnej rady. Šéf parlamentu to vzal na vedomie v pondelok 14. marca.

 

Ako ďalej agentúru SITA informoval odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie Národnej rady SR, mandáty oboch poslancov zanikajú dňom doručenia písomného rozhodnutia o vzdaní sa mandátu poslanca parlamentu.


Andrej Medvecký z ĽSNS sa vzdal poslaneckého mandátu 11. marca. Andrej Medvecký a jeho brat Jozef z Tvrdošína sa 10. marca postavili pred Okresný súd v Námestove. Sú obžalovaní z trestných činov ublíženia na zdraví a výtržníctva. Bratia podľa obžaloby na diskotéke napadli muža z Dominikánskej republiky. V prípade preukázania viny im hrozí trest na jeden až tri roky. Súd pojednávanie odročil, zbitý Lenny Cruz z Dominikánskej republiky žiada za ujmu na zdraví odškodné 10-tisíc eur, bratia Andrej a Jozef však vinu popierajú. Medvecký je v podmienke za jazdu pod vplyvom alkoholu.


Richard Sulík 14. marca na tlačovej besede v Bratislave oznámil, že si neuplatní mandát poslanca Národnej rady SR a zostáva poslancom Európskeho parlamentu. Na jeho miesto príde do parlamentu Jana Cigániková, ktorá kandidovala z 22. miesta.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies