Aktualizácia VIDEO Pellegrini: Vyzývam politikov, aby neatakovali políciu a vyšetrovateľov

NETKY.SK • 6 Marec 2018, 17:47 • 2 min
Aktualizácia VIDEO Pellegrini: Vyzývam politikov, aby neatakovali políciu a vyšetrovateľov

BRATISLAVA - Vicepremiér pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini (Smer-SD) vyzval dnes politickú opozíciu, aby prestala s útokmi na políciu a vyšetrovateľov. Podľa jeho slov potrebujú čas a dostatok priestoru na dostatočné vyšetrenie dvojnásobnej vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice.

slovakia

left justify in out

Pellegrini zároveň vyvrátil dohady o tom, že strana Smer-SD by v prípade odstúpenia Mosta-Híd dovládla s Kotlebovou ĽSNS.

"Vládu s extrémistami rezolútne odmietame, to sú naozaj divoké špekulácie. Chcem vyzvať všetkých politikov, ktorí útočia na policajtov a vyšetrovateľov, aby s tým okamžite prestali. Na prípade vraždy pracuje stovka ľudí, od rána do noci. Najdôležitejšie je nájsť páchateľov a prípadných objednávateľov vraždy," uviedol Pellegrini.

Svoju dôveru v ministra vnútra Roberta Kaliňáka nechcel komentovať, uviedol, že koaliční partneri dostanú odpoveď Smeru včas. Termín rokovaní Pellegrini priblížiť odmietol. Odvolanie ministra Kaliňáka žiada nielen opozícia, ale aj časť koalície, najmä strana Most-Híd.

Podľa podpredsedu strany Smer je otázka premiéra Roberta Fica (Smer-SD) na prezidenta Andreja Kisku o jeho stretnutí s podnikateľom Georgeom Sorosom legitímna, pretože sa to pýta aj časť verejnosti. Fico má naďalej podporu prítomných podpredsedov, Richarda Rašiho, Petra Pellegriniho a Martina Glváča.

Podľa premiéra majú udalosti po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky "určitý rukopis", ktorý je pokusom o totálnu destabilizáciu štátu. Tiež sa pýta prezidenta, prečo ešte pred pár týždňami označoval Slovensko za úspešný príbeh a teraz tvrdí niečo iné. Fico tiež položil prezidentovi Kiskovi otázku, čo robil sám na stretnutí vlani 20. septembra v New Yorku s podnikateľom Sorosom.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies