Pellegrini vylúčil spoluprácu s ĽSNS

NETKY.SK • 14 Jún 2020, 13:27 • 2 min
Pellegrini vylúčil spoluprácu s ĽSNS

Podpredseda parlamentu Peter Pellegrini vylúčil spoluprácu jeho budúcej novej strany s ĽSNS. V nedeľnej diskusnej relácii televízie TA3 V politike uviedol, že je to jediná strana, s ktorou dopredu vylučuje spoluprácu. Ako tvrdí, ostatné je otázkou budúcnosti.

slovakia

left justify in out

Zo strany Smer-SD odídu ďalší politici

Budúci týždeň plánuje predstaviť ľudí, ktorí s ním odchádzajú zo Smeru-SD. Pellegrini poukázal, že dobrý ohlas na svoj odchod má nielen od niektorých poslancov Smer-SD, ale aj z regiónov. To, kto ho podporí, však konkretizovať bližšie nechcel. Poznamenal, že zo strany odchádza, lebo si s Robertom Ficom (Smer-SD) nevedel predstaviť ďalšiu spoluprácu.

 

Nový politický projekt Pellegriniho

Jeho nový politický projekt zatiaľ názov nemá, podľa neho to však nemusí byť ani nič prekvapivé. Poznamenal, že v strane sa budú nachádzať "skúsení politici v kombinácii s mladými tvárami." Na otázku, či sa jeho odchodom neroztriešti ľavica, uviedol, že "sa uvidí, čo povedia voliči a čo si vyberú, či sa bude podpora deliť alebo sa presunie k jednému politickému subjektu." On sám nevníma, že by niečo trieštil. Ako doplnil, chce robiť "poctivú sociálno-demokratickú politiku". Zároveň potvrdil, že v septembri ponúkne svoju funkciu podpredsedu parlamentu. Okrem toho bude mať snahu vytvoriť aj poslanecký klub.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mojou prioritou ste vždy boli a budete vy 🙂 #peterpellegrini #socialnademokracia

Príspevok, ktorý zdieľa Peter Pellegrini (@peter_pellegrini),

 

Politický vzťah Pellegriniho a Čaputovej

Podpredseda parlamentu pri príležitosti blížiaceho sa ročného výročia inaugurácie prezidentky Zuzany Čaputovej označil ich vzťahy za "mimoriadne korektné a veľmi otvorené". Podľa neho prezidentka vždy dodržala slovo. Poukázal na to, že prezidentka vypĺňa aj medzeru tam, kde to predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO) v tejto situácii nezvládol. Ako tvrdí, pozitívne vnímal kroky prezidentky, keď išla navštíviť firmy na južnom Slovensku, či to, že sleduje ochranu životného prostredia a problémy s vodou. "To sú veci, kde jasne ukázala vláde, že by nemala meditovať len o rúškach a zdravotníckych veciach, ale mala by sa pozrieť na ekonomické problémy, ktoré nám hrozia," dodal Pellegrini.

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies