Pellegrini: Vyjadruje úprimnú ľútosť nad mŕtvymi

NETKY.SK • 14 November 2015, 10:36 • 2 min
Pellegrini: Vyjadruje úprimnú ľútosť nad mŕtvymi

BRATISLAVA – Francúzsko je kolískou slobody, rovnosti a bratstva, a preto predseda parlamentu Peter Pellegrini vyjadruje úprimnú ľútosť nad desiatkami mŕtvych, ktorí zahynuli pri útokoch. Ako napísal na sociálnej sieti, takéto činy treba ostro odsúdiť a zabrániť ich opakovaniu.

slovakia

left justify in out

Predseda strany Most-Híd Béla Bugár odsúdil ohavné činy, ktoré spáchali teroristi v Paríži. „Sú útokom na našu slobodu a princípy, na ktorých stojí Európa,“ povedal.


Teroristické útoky, ktoré sa v piatok večer odohrali vo francúzskej metropole Paríž, si podľa najnovších údajov, ktoré s odvolaním sa na parížsku prokuratúru zverejnil dnes denník The Guardian, vyžiadali najmenej 153 mŕtvych a vyše 200 zranených, z toho 80 vo vážnom stave.


Polícia predpokladá, že všetci útočníci boli počas akcie zabití, pričom ich možní komplici môžu byť stále na úteku. Policajtov podporuje v uliciach mesta 1500 vojakov. Prokuratúra spresnila, že útoky sa odohrali na šiestich lokalitách vrátane národného štadióna Stade de France, kde došlo k dvom samovražedným bombovým atentátom a jednej explózii nálože.


Najkrvavejším útokom bola streľba v koncertnej sále Bataclan, kde mala vystúpenie americká rocková skupina Eagles of Death Metal. Traja teroristi ozbrojení automatickými zbraňami tam postrieľali najmenej 120 ľudí. K streľbe došlo aj v niekoľkých reštauračných zariadeniach v centre mesta. Presný počet obetí nie je známy, úrady predpokladajú nárast bilancie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona