Pellegrini vyčítal opozícii dochádzku, tá mu odporúča urobiť si poriadok doma

NETKY.SK • 23 Apríl 2015, 18:21 • 2 min
Pellegrini vyčítal opozícii dochádzku, tá mu odporúča urobiť si poriadok doma

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini (Smer-SD) pochybuje o tom, že opozícia má úprimný záujem na riešení problémov živnostníkov, ktorým stavebná spoločnosť Váhostav-SK neplatila a dnes je v reštrukturalizácii. Odvoláva sa na ich účasť pred hlasovaním o zmenách v reštrukturalizáciách firiem.

slovakia

left justify in out

"Kolegovia z opozície, ktorí sa tak urputne a pomaly so slzou v oku snažia vyvolať dojem, že im záleží na tých, ktorí boli postihnutí reštrukturalizáciou, neprišli dnes do práce. Uprednostnili iné priority," vyhlásil Pellegrini. Podľa neho neprišla do práce takmer tretina opozície. Zo Smeru-SD chýbajú v pléne podľa Pellegriniho štyria poslanci.
     

Opoziční poslanci sa voči Pellegriniho výčitke ohradili. "Keď chcete hrať hru o dochádzke, môžeme si ju zahrať," reagoval Alojz Hlina (KDH). Pripomenul, že v piatok skončilo rokovanie skôr, lebo v pléne chýbali poslanci Smeru-SD. "Neboli ste tu. Vaši poslanci boli na IC-čku. Vaša dochádzka je zúfalá," odkázal sociálnym demokratom.
     

"Ak chcete posudzovať iných o dochádzke, požiadam vás, urobte si poriadok doma," odkázal Pellegrinimu nezaradený poslanec Daniel Lipšic. Poslanec Mosta-Híd Zsolt Simon upozornil, že jeho stranícki kolegovia sú na rokovaní v Bruseli. Pripomenul aj to, že opozícia chcela rokovať o zmenách v reštrukturalizáciách minulý týždeň. "Ale vy ste nám to neumožnili. Radšej ste sa pustili do zástupnej témy, odvolávania Jána Figeľa z postu podpredsedu parlamentu," zdôraznil Simon.
     

Martin Poliačik zo SaS poukázal, že Pellegrini podpísal ospravedlnenky poslancom, na ktorých neúčasť poukázal. "Mohli ste ich aj nepodpísať, keď je to problém," obrátil sa na predsedu parlamentu. Pellegirnimu vyčítal, že svojich poslancov púšťa na víkend domov skôr a preto sa občas skončí rokovanie skôr, ako by sa malo. "A takýto predseda parlamentu nám ide rozprávať o dochádzke? To si robíte prdel," vyhlásil Poliačik.
     

Rokovanie k zmenám v reštrukturalizáciách zvolal Pellegrini z iniciatívy Smeru-SD. Opozícia toto zasadnutie pléna neiniciovala. V diskusii však vystupovali prevažne poslanci opozície, sociálni demokrati vystupovali pomenej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies