Pellegrini voľby do parlamentu ešte nevyhlásil, harmonogram schôdzí hovorí o 5.marci

NETKY.SK • 8 Apríl 2015, 14:28 • 2 min
Pellegrini voľby do parlamentu ešte nevyhlásil, harmonogram schôdzí hovorí o 5.marci

BRATISLAVA - Parlamentné voľby by sa mohli konať 5. marca 2016. Tento termín predpokladá harmonogram schôdzí Národnej rady SR, ktorý upravilo poslanecké grémium.

slovakia

left justify in out

Predseda parlamentu Peter Pellegrini (Smer-SD) termín volieb zatiaľ nevyhlásil. O 5. marci ako volebnom dni hovoril nedávno premiér Robert Fico (Smer-SD) na kontrolnom dni na ministerstve školstva.

 

Najbližšia riadna schôdza (májová) sa začne podľa harmonogramu 5. mája. Začiatok júnového rokovania je naplánovaný na 16. júna. Celý august by mal parlament prázdninovať.

 

Do lavíc by sa mali poslanci vrátiť 16. septembra. Pôvodne mali začať rokovať už 8. septembra, ale v upravenom harmonograme sa začiatok posunul. Septembrová schôdza potrvá do polovice októbra. Posledná tohtoročná schôdza by sa mala začať 10. novembra.

 

Koncoročnému rokovaniu zvyčajne dominuje návrh štátneho rozpočtu na nasledujúci rok. Fico na kontrolnom dni na ministerstve školstva naznačil, že schválením zákona roka sa skončí legislatívna činnosť vlády. Posledná schôdza v roku 2015 by sa mala skončiť 10. decembra.

 

Pred parlamentnými voľbami by sa malo konať už len jedno zasadnutie. Začať by sa malo 26. januára 2016 a trvať by malo dva týždne - do 5. februára. Piaty marec je v harmonograme označený ako "predpokladaný deň konania volieb do NR SR".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies