VIDEO Pellegrini: Vláda pripraví pre Volkswagen Slovakia špeciálne opatrenia

NETKY.SK • 14 Jún 2018, 14:20 • 2 min
VIDEO Pellegrini: Vláda pripraví pre Volkswagen Slovakia špeciálne opatrenia

BRATISLAVA - Volkswagen Slovakia je najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku, najväčším platiteľom daní a jedným z najvýznamnejších investorov. Vzhľadom na jeho význam pre slovenskú ekonomiku vláda SR bezodkladne pripraví pre túto spoločnosť špeciálne opatrenia. Uviedol to vo štvrtok po stretnutí s vedením spoločnosti premiér Peter Pellegrini (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

Na rokovaní sa zúčastnili aj ekonomickí ministri Peter Kažimír, Peter Žiga a Ján Richter (všetci Smer-SD), keďže prerokované oblasti sa dotýkali aj rezortov, ktoré riadia.

 

Podľa premiéra vláda k takémuto kroku pristupuje po druhý raz. V prvom prípade išlo o špeciálne opatrenia pre U.S.Steel Košice. Pre VW SK budú opatrenia smerované do infraštruktúry, prípravy pracovníkov, ale aj ďalších oblastí. Spoločnosť VW SK v súčasnosti hľadá 1850 nových pracovníkov najmä do pozície automechanik, autoelektrikár, autoklampiar a ďalšie. V tejto súvislosti premiér zdôraznil, že opatrenia sa dotknú najmä zjednodušenia vybavovaní pracovných povolení pre pracovníkov zo zahraničia. VW SK síce uprednostňuje domácich pracovníkov, ale hľadajú sa napriek nadštandardným pracovným podmienkam čoraz ťažšie.

 

Taktiež budovanie infraštruktúry v okolí bratislavského závodu sa stretáva s mnohými byrokratickými postupmi, čo podľa Pellegriniho je nemysliteľné a treba urobiť okamžite nápravu. Preto sa na rokovaní zúčastnili aj zástupcovia miestnej samosprávy.

 

V súčasnosti VW SK eviduje 13 700 kmeňových zamestnancov a za vlaňajší rok vykázala spoločnosť zisk pre zdanením vo výške 240 miliónov eur a obrat 7,55 miliardy eur. Investície za vlaňajší rok presiahli 369 miliónov eur. Výrobné linky opustilo takmer 362 000 automobilov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona