Pellegrini vie, že iba titul ho udrží na lavičke Manchestru

NETKY.SK • 9 August 2015, 11:59 • 2 min
Pellegrini vie, že iba titul ho udrží na lavičke Manchestru

MANCHESTER - Tréner Manuel Pellegrini a anglický prvoligový futbalový klub Manchester City sa síce na prahu nového ročníka Premier League dohodli na predĺžení platnosti vzájomnej zmluvy o jeden rok do konca sezóny 2016/2017, podľa slov čilského kormidelníka však nemusí vydržať na lavičke až do naplnenia kontraktu.

slovakia

left justify in out

"Očakávam, že ak v nastávajúcom ročníku nezískam s mužstvom majstrovský titul, budem sa musieť rozlúčiť s mojím účinkovaním pri mužstve," citoval portál goal.com slová 61-ročného Pellegriniho, ktorý ďalej pokračoval: "Som si vedomý obrovského tlaku, zároveň však verím mužstvu a mojim metódam trénovania. Na druhej strane viem, že taký klub ako Manchester City nemôže byť dva roky bez triumfu v Premier League. Som si istý, že sme sa poučili z minulej sezóny a teraz reálne zaútočíme na celkový primát v domácej súťaži."


Rodák z čilského Santiaga prevzal mužstvo v júni 2013 po Talianovi Robertovi Mancinim a okamžite s ním získal titul v najvyššej "ostrovnej" dlhodobej súťaži. V uplynulom ročníku obsadil Pellegrini s jeho zverencami 2. miesto, keď úspešnejší bol FC Chelsea. Do Premier League 2015/2016 vstúpia "Citizens" v pondelok 10. augusta na ihrisku West Bromwichu Albion. Lodivod Manchestru City si uvedomuje aj skutočnosť, že do tímu mu z FC Liverpool pribudol reprezentant Raheem Sterling za 49 miliónov libier, čím sa stal najdrahším anglickým futbalistom v histórii. "Je to obrovská suma za transfer. Som však presvedčený, že o dva či tri roky všetci uvidia výsledok a teraz výhodne investované finančné prostriedky za tohto hráča," doplnil Manuel Pellegrini, ktorý v minulosti viedol aj River Plate Buenos Aires, Villarreal, Real Madrid či Málagu.


Nedávno sa objavili šumy, že najneskôr od ročníka 2016/2017 by mal na Etihad Stadium prísť a prevziať tím Manchester City doterajší kormidelník Bayernu Mníchov Pep Guardiola, v súvislosti s úradujúcim anglickým vicemajstrom sa vyskytli aj ďalšie zvučné mená na lavičku - Carlo Ancelotti a Jürgen Klopp.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies