Pellegrini: Tri nápady budú môcť byť inšpiráciou pre výzvy financované z eurofondov

NETKY.SK • 14 Jún 2017, 12:39 • 2 min
Pellegrini: Tri nápady budú môcť byť inšpiráciou pre výzvy financované z eurofondov

BRATISLAVA - Bez notifikácie rovná sa menšia pokuta, Slovenský kataster ako platforma a E-learningové, sprievodcovské riešenie pred návštevou klientskeho centra sú ocenené témy na projekty na utorkovom (13.6.) workshope Idea Hack. Informoval o tom dnes Úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu Petra Pellegriniho (Smer-SD), ktorý podujatie organizoval.

slovakia

left justify in out

Ich autormi sú Ľubor Illek a Ján Suchal z občianskeho združenia Slovensko.digital a Martin Baláž z tímu firmy ambitas, s.r.o. Tieto tri vybrané nápady budú môcť byť inšpiráciou pre ministerstvá pri vyhlasovaní výziev financovaných z eurofondov. Víťazné témy poslúžia ako podklad pre dopytové výzvy, ktoré budú vyhlasované v rámci Operačného programu Integrovaná infraštruktúra, prioritná os 7.

 

"V informatizácii nás čaká posledná míľa a už je na čase, aby aj občania vo svojom každodennom živote pocítili, čo im elektronizácia verejnej správy prináša. V úrade chceme, aby sa z dobrých myšlienok stávali kvalitné projekty. Aj preto prinášame verejnosti stále nové príležitosti, ako sa priamo zapojiť do riešenia aktuálnych problémov a prinášať nové témy. Nie je totiž našou prioritou, koľko peňazí z eurofondov sme už v tomto programovom období minuli alebo neminuli. Oveľa dôležitejšie je, na čo ich minieme, čoho dôkazom je aj tento workshop," povedal Pellegrini.

 

Úrad vicepremiéra Pellegriniho na workshop Idea Hack pozval start-upistov, pracovníkov z verejnej správy, odborníkov a nadšencov z oblasti IT, aby sami navrhli témy, ktorým sa v oblasti informatizácie na Slovensku ešte treba venovať.

 

Do workshopu na tému Zvýšenie inovačnej kapacity malých a stredných podnikateľov v digitálnej ekonomike sa prihlásilo 36 esejí. Po prvom kole do užšieho výberu a pozvánku na workshop dostalo 15 tímov. Každému tímu sa počas workshopu venovali dvaja mentori, ktorí pomáhali s podrobnejším rozpracovaním témy a možných riešení.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona