Pellegrini: Testovanie žiakov bude možno neskôr

NETKY.SK • 11 September 2014, 18:03 • 2 min
Pellegrini: Testovanie žiakov bude možno neskôr

BRATISLAVA - Národné testovanie žiakov deviateho ročníka základných škôl sa možno uskutoční neskôr ako 8. apríla, na kedy je zatiaľ stanovený termín.

slovakia

left justify in out

Tento termín je tesne po veľkonočných sviatkoch. Ako povedal dnes v parlamente na Hodine otázok minister školstva Peter Pellegrini, Národný ústav certifikovaných meraní hľadá neskorší dátum. Zohľadniť však musí, aby výsledky testovania žiaci dostali ešte pred termínom prijímacích skúšok na stredné školy. Ak taký termín ústav nájde, minister nevylúčil, že sa termín testovania o niekoľko dní posunie. Zároveň prisľúbil, že školy budú včas informované.

 

Pellegriniho sa na termín testovania žiakov pýtal predseda poslaneckého klubu OĽaNO Richard Vašečka. Podľa neho žiaci po prázdninách nebudú na testovanie dostatočne sústredení. „Žiaci majú na sviatky plnú hlavu oblievačky. Prvý deň po veľkonočných prázdninách sa deti oblievajú aj v škole. Ak sa majú maximálne sústrediť hneď ráno po sviatkoch, schopnosť podať výkon je veľmi malá,“ povedal Vašečka dnes pre agentúru SITA s tým, že termín testovania by mal byť posunutý minimálne o deň, ak nie o týždeň. 

 

V tomto školskom roku čaká na deviatakov overovanie vedomostí približne o mesiac skôr ako v minulosti - 8. apríla. Rezort školstva posunutím termínu vyhovel požiadavkám škôl, ktoré sa sťažovali, že deviataci sa po otestovaní v marci prestávajú učiť, pričom do konca roka zostáva ešte pomerne dosť času.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies