Pellegrini: Smer-SD dostal nový impulz, vytvorí nový program

NETKY.SK • 11 December 2016, 12:38 • 2 min
Pellegrini: Smer-SD dostal nový impulz, vytvorí nový program

BRATISLAVA - Tak ako sa vyvíja spoločnosť, vyvíja sa aj politická strana a musí sa prispôsobovať novým trendom.

slovakia

left justify in out

To bolo podľa podpredsedu najsilnejšej vládnej strany Smer-SD Petra Pellegriniho východisko jej sobotňajšieho (10.12.) pracovného snemu v Prešove. Na ňom sa ukázalo, že strana vie definovať jasné priority na krátke obdobie aj hovoriť o vzdialenejšej budúcnosti.

 

"Smer po 17 rokoch prišiel do bodu, kedy musí sám uvažovať o tom, ako nastaviť ďalšie pôsobenie. Som veľmi rád, že prišiel nový impulz vo forme tvorby nového programu sociálno-demokratickej strany na Slovensku na nasledujúce roky," zhodnotil Pellegrini v dnešnej diskusnej relácii TA3 V politike.

 

Podľa vlastných slov je presvedčený, že sociálna demokracia na Slovensku má miesto a bude úspešne pokračovať ďalej. "Som presvedčený o tom, že strana Smer-SD je postavená na takých základoch, že môže fungovať ako štandardná sociálno-demokratická strana v iných krajinách, kde je ich história 40, 50, 60 rokov, vymení sa iks predsedov, podpredsedov, prichádzajú nové generácie, ale projekt a politika zostáva," podčiarkol.

 

V súvislosti s poklesom preferencií Smeru v poslednom období nevládne podľa Pellegriniho v strane panika. Sami si totiž uvedomujú, že sa nebude opakovať situácia, keď vo voľbách v roku 2012 získali 44 percent hlasov a následne vládli sami. Potenciál pre Smer-SD vidia v rozpätí 25 – 30 percent. "Ak sa budeme hýbať niekde v tomto intervale, myslím si, že môžeme byť spokojní," konštatoval.

 

Pripustil, že ak by prípadný trend prepadu preferencií pokračoval ďalej, budú sa musieť v strane zamýšľať a analyzovať, v čom je problém a ako ho riešiť. "Ja som veľmi pragmatický človek, nemaľujem si ružový svet. Žijeme v realite, treba tieto náznaky veľmi pozorne vnímať a tam, kde sa dá, budeme musieť na to zodpovedne reagovať, aby takýto prípadný trend nepokračoval," dodal Pellegrini.

 

V súvislosti so špekuláciami, že by po skončení slovenského predsedníctva v Rade EÚ mohol zo svojej funkcie odstúpiť minister vnútra a podpredseda Smeru-SD Robert Kaliňák, Pellegrini takúto diskusiu v strane nezachytil. "Pán Kaliňák získal hlasy vo voľbách na podpredsedu, bol legitímne zvolený, snem neodmietol jeho kandidatúru, pokračuje ďalej na jednom aj druhom poste," zdôraznil. Obmena v strane bude podľa neho pokračovať v budúcnosti postupne a prirodzeným spôsobom tak, ako vždy doteraz.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies