Pellegrini: Slovensko musia riadiť zodpovední lídri

NETKY.SK • 22 November 2015, 13:49 • 2 min
Pellegrini: Slovensko musia riadiť zodpovední lídri

BRATISLAVA - Slovensko musia riadiť strany, ktoré vedia garantovať stabilitu a pokoj.

slovakia

left justify in out

"Nemôže tu byť koalícia, ktorá sa bude dva týždne rozprávať o tom, že sa stretnú," povedal v dnešnej diskusnej relácii TA3 V politike predseda NR SR a podpredseda Smeru-SD Peter Pellegrini. Budúca vláda musí byť podľa neho zložená zo zodpovedných lídrov, ktorí budú vedieť reagovať aj razantne.

 

Priznal, že si vie predstaviť koaličnú vládu s niektorou zo štandardných politických strán. Vyhraniť sa podľa neho netreba voči nikomu okrem exotov, ktorí sa hrajú na politikov. Ak by to bolo potrebné pre dohodu s budúcim koaličným partnerom, Smer-SD by podľa Pellegriniho vedel upraviť niektoré svoje doterajšie opatrenia.

"V prípade, že si to budú vyžadovať dohody s budúcim koaličným partnerom, určite budeme hľadať možnosti prieniku vzájomných požiadaviek. V tom by som nevidel problém. Nenazval by som to ani korigovaním, skôr posunom ďalej, pretože sa vyvíjame v čase," vysvetlil Pellegrini.

 

Reagoval na slová predsedu Mosta-Híd Bélu Bugára, ktorý vysvetľoval, že sa chce pokúsiť o výmenu vlády Smeru-SD spolu s KDH a mimoparlamentnou #Sieťou. Na otázky, či by Most-Híd vstúpil do koalície so Smerom-SD, odpovedal otázkami, či je Smer-SD ochotný zmeniť niektoré svoje kroky. Spomenul napríklad zmeny v druhom dôchodkovom pilieri, protischránkový zákon, ktorý podľa Mosta-Híd na schránkové firmy nestačí.

 

V súvislosti s budúcimi rokovaniami Mosta-Híd s KDH a #Sieťou uviedol, že chce vytvoriť alternatívu voči Smeru-SD. "Myslíme si, že ak na základe programových a hodnotových kritérií je možné vytvoriť alternatívu voči Smeru, tak sa o to treba pokúsiť," povedal Bugár. Súhlasí, že Slovensko potrebuje stabilnú vládu.

 

Politici hovorili aj o nálade v parlamente. "Ľudia nepotrebujú vidieť politikov, ktorí sa hádajú, ale politikov, ktorí hovoria, ako ďalej so Slovenskom," poznamenal Pellegrini. Želá si, aby budúcoročné parlamentné voľby boli o programoch, hodnotách, návrhoch riešení, a nie o osobných útokoch a osočovaní. Tie sú podľa Pellegriniho málo na to, aby sa politici, ktorí ich využívajú, uchádzali o riadenie krajiny po marci 2016.

 

Podľa Bugára budú voľby aj o tom, či bude pokračovať vláda jednej strany, alebo nie. "A tiež o tom, či prídu systémové kroky, alebo len ad hoc riešenia. My ponúkame systémové riešenia," doplnil. Pellegrini mu pripomenul, že súčasná vláda nie je výmyslom Smeru-SD. "Vzišla z volieb, ako si to želali občania," zdôraznil s tým, že aj o zložení budúcej garnitúry rozhodnú voliči.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies