Pellegrini: Slovensko je krajina, v ktorej sa nápady menia na skutočnosť

NETKY.SK • 31 Január 2017, 15:45 • 2 min
Pellegrini: Slovensko je krajina, v ktorej sa nápady menia na skutočnosť

TEL AVIV - Slovensko je krajina, v ktorej sa nápady menia na skutočnosť. Vyhlásil to dnes vicepremiér Peter Pellegrini v rámci otvorenia svetovej konferencie CyberTech 2017 v izraelskom Tel Avive. Vyzdvihol, že Slováci dali svetu nielen množstvo online hier, ale aj firmy, ktoré sú svetovým lídrom vo vývoji antivírových programov či navigácií do mobilných telefónov.

slovakia

left justify in out

Pellegrini jednu z najprestížnejších konferencií na túto tému vo svete vôbec otváral spolu s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom, guvernérom štátu Michigan Rickom Snyderom a ďalšími osobnosťami zo sveta kyberbiznisu.

 

Slovenský podpredseda vlády vo svojom vystúpení tiež uviedol, že zatiaľ čo v posledných desaťročiach začal byť Izrael známy ako start-upová krajina, Slovensko sa transformovalo do automobilového národa. Niekoľko celosvetových automobilových lídrov si vybralo práve Slovensko, kam umiestnili výrobu svojho príslušenstva. Slovenské továrne vyrábajú autá najvyššej kvality a naša krajina tiež patrí k svetovým lídrom z hľadiska produkcie automobilového priemyslu na obyvateľa.

 

"Aby krajina mohla zostať konkurencieschopná, je potrebné, aby vedela predpokladať zmeny a pripraviť sa na budúcnosť. Malé krajiny musia byť otvorené inováciám. Síce stojíme nohami pevne na zemi, ale hlavy máme vysoko v oblakoch. Naše auto Aeromobil už teraz letí vzduchom v ústrety budúcnosti," uviedol Pellegrini.

 

Vicepremiér vo svojom vystúpení tiež upozornil aj na hrozby, ktoré moderné technológie prinášajú, a zdôraznil, že ich vývoj musí ísť ruka v ruke s pokrokmi v oblasti kyberbezpečnosti. Jedným z moderných spôsobov spolupráce v tejto oblasti sú aj spojené priemyselné klastre. Na Slovensku sme zistili, že úzka spolupráca medzi všetkými relevantnými aktérmi - automobilový a dopravný priemysel, vláda, telekomunikačný sektor či výskumníci je v dobe inteligentného priemyslu nevyhnutná.

 

"Slovensko je pripravené zapojiť sa a už v súčasnosti navrhuje svoj pilotný projekt medzinárodnej spolupráce – virtuálne testovanie diaľnice, ktorá by mala byť postavená medzi Slovenskom, Českou republikou, Maďarskom, Rakúskom a Nemeckom. Z tohto dôvodu potrebujeme urobiť z automobilového priemyslu integrálnu súčasť celého digitálneho systému a nechať inovácie prekvitať," zdôraznil Pellegrini.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona