Pellegrini sa chce stretnúť s prepusteným učiteľom Žarnayom

NETKY.SK • 4 September 2014, 16:03 • 2 min
Pellegrini sa chce stretnúť s prepusteným učiteľom Žarnayom

BRATISLAVA - Minister školstva Peter Pellegrini (Smer-SD) sa chce stretnúť s prepusteným učiteľom Otom Žarnayom.

slovakia

left justify in out

Počas svojho najbližšieho výjazdu do Košického kraja bude hovoriť aj so zriaďovateľom Obchodnej akadémie Polárna v Košiciach, ktorú musel Žarnay opustiť, uviedol pre agentúru SITA tlačový odbor ministerstva školstva. Zriaďovateľom školy je Košický samosprávny kraj. Podľa zistení sa potom minister rozhodne, akým spôsobom sa dá košickému učiteľovi pomôcť. "Každopádne, budem sa snažiť nastaviť systém tak, aby sa podobná situácia ako bola s pánom Žarnayom, neopakovala," hovorí Pellegrini.

 

Prípad Ota Žarnaya už rieši aj súd. Ten by mal rozhodnúť, či bolo, alebo nebolo zrušenie jeho pracovného pomeru z organizačných dôvodov zákonné. Sudkyňa košického súdu dnes odročila pojednávanie na 24. novembra. „Či to bude v môj prospech, alebo druhá strana dokáže svoju pravdu, to neviem povedať. Verím však v spravodlivosť, že sudkyňa prípad objektívne posúdi a vynesie konečný verdikt,“ povedal po dnešnom pojednávaní Žarnay. Prepustený učiteľ sa dnes zároveň rozhodol, že zmení advokáta. Právnu pomoc mu sprostredkuje Nadácia Zastavme korupciu. 

 

Oto Žarnay bol do mája 2013 učiteľom a predsedom Rady školy na Obchodnej akadémii Polárna v Košiciach. Po tom, ako upozornil, že škola pravidelne posielala externým právnikom tisíce eur, prišiel o miesto. Jeho podozrenia potvrdil aj hlavný kontrolór Košického samosprávneho kraja Vojtech Farkaš. Žarnay si od svojho prepustenia z práce minulého roku až do 1. septembra tohto roku nevedel nájsť adekvátne miesto a poberal od štátu podporu. Žarnay dnes informoval, že bude pracovať v novovznikajúcom košickom denníku ako jazykový korektor. Bývalý učiteľ minulý rok získal ocenenie Biela Vrana, ktorú za spoločensky prínosný odvážny čin udeľujú Aliancia Fair-play a VIA IURIS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies