Pellegrini: Rozhovory o novom šéfovi NKÚ sa začnú už počas schôdze parlamentu

NETKY.SK • 20 Január 2015, 15:32 • 2 min
Pellegrini: Rozhovory o novom šéfovi NKÚ sa začnú už počas schôdze parlamentu

BRATISLAVA - Predstavitelia politických strán sa opäť pustia do rozhovorov o kandidátovi na post šéfa Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ). Po dnešnom rokovaní poslaneckého grémia to oznámil predseda NR SR Peter Pellegrini (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

"Počas najbližšej schôdze (začína sa 27. januára, pozn. TASR) a po nej sa začnú individuálne rokovania, pretože je dôležité voľbu pripraviť tak, aby opäť nebola neúspešná. Takže na tejto schôdzi ešte voľba nebude," uistil predseda parlamentu, ktorý trvá na tom, aby bol predložený kvalitný kandidát schopný získať širokú podporu.

 

NKÚ stále šéfuje Ján Jasovský (nominant ĽS-HZDS), ktorému sa skončilo funkčné obdobie vo februári 2012. Parlament sa pokúšal zvoliť nového predsedu NKÚ už niekoľkokrát. Všetky doterajšie hlasovania sa skončili neúspechom opozičných kandidátov alebo stiahnutím kandidatúry.

 

Pellegrini zároveň oznámil, že najbližšia schôdza bude mať 77 bodov, z toho dva zákony vrátil do pléna prezident Andrej Kiska. Poslancov okrem schvaľovania právnych noriem čaká aj voľba členov Rady RTVS a predsedov troch parlamentných výborov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona